Eva Wahlström: Rajoilla – kuvaus huippu-urheilijan arjesta

  Eva Wahlström: Rajoilla – kuvaus huippu-urheilijan arjesta

  Positiivisuudestaan tunnettu nyrkkeilijä Eva Wahlström paljastaa kirjassaan huippu-urheilun synkän puolen. Rajoilla on rehellinen kuvaus urheilija-arjesta, sitkeydestä ja valosta, joka lopulta voittaa pimeyden.

  Keväällä 2007 Eva Wahlström hallitsee yksinvaltiaana Suomen nyrkkeilyä ja harjoittelee äärirajoilla. Keho hälyttää, mutta kipu kuuluu ammattiin. Kymmenennen peräkkäisen Suomen mestaruuden varmistuttua kehästä poistuu urheilija, jonka jalat tuskin kantavat. Nyrkkeileminen on mahdotonta, mutta miten siitä voisi luopuakaan? Kuin luopuisi omasta itsestään.

  Pohjakosketus pakottaa katsomaan urheilua eri silmin. Kun oma lapsi syntyy ja valmentaja vaihtuu, keho elpyy ja sen mukana ilo. Eva siirtyy ammattikehiin ja voittaa 2012 Euroopan mestaruuden. Mutta samalla kovenee harjoittelu ja tuskat palaavat, entistä musertavampina. Onko huippuurheilun todella oltava hengenvaarallista? Miksi itsensä rääkkäämiseen jää koukkuun?

  Eva Wahlström (s. 1980) on Suomen kaikkien aikojen naisnyrkkeilijä, joka amatöörivuosinaan otteli maailman huipulla. Ammattilaisena hän on hallitseva Euroopan mestari. Nyrkkeily-uran rinnalla Wahlström opiskelee huonekalusuunnittelua.

  Tämä video on kuvattu Rajoilla-kirjan julkistamistilaisuudessa SKS:n juhlasalissa 17.9.2014.

  Lisäteitoa:
  Teos SKS:n sivuilla

  Haastatelija: Minttu Nikkilä
  Kuvaus: Panu Somerma ja Mikko Helander
  Editointi: Panu Somerma
  Tuottaja: Riitta Taarasti
  Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2014

  huippu-urheilijat huippu-urheilu nyrkkeilijät nyrkkeily Rajoila SKS urheilu Wahlströn Eva

  FIN

  Kiinnostaisiko myös...