Helmet-biblioteken

  • Samarbetskommuner: Espoo-Esbo, Helsinki-Helsingfors, Kauniainen-Grankulla, Vantaa-Vanda.
  • 12299 titlar tillgängliga med bibliotekskort.
  • 2281 titlar fritt tillgängligt.

  Genom eBiblioteket kan du använda de allmänna bibliotekens e-resurser. En del av materialet kan användas fritt, för en del behövs bibliotekskort och pinkod för att de ska kunna användas.

  I fältet ovanför ser man vilket eller vilka biblioteks e-material som valts. I samma fält kan du byta bibliotek..Genom att välja ”Alla bibliotek” får du en översikt av alla e-resurser i de finländska allmänna biblioteken.

  HelMet är ett biblioteksnätverk för de allmänna biblioteken i huvudstadsregionen.

  HelMet-biblioteket erbjuder sina kunder närmare 200 e-tidsskrifter som kan läsas genom tidningstjänsten Zinio. Tjänsten är tillgänglig via ett stort antal olika plattformer och datorer du kan använda hemma, och på kunddatorerna i biblioteket. Urvalet täcker ett brett ämnesområde och samlingen består av nyhets-, ekonomi- och vetenskapstidningar, sport- och musiktidningar, damtidningar samt specialtidningar som handlar om hem och inredning, trädgård, båt- och friluftsliv mm.

  I HelMet-biblioteket finns över 2 500 främst engelskspråkiga independentfilmer tillgängliga genom tjänsten Indieflix. Filmerna kan man titta på var och när som helst. För att titta på filmerna behöver du ett HelMet-bibliotekskort och nätförbindelse. Fungerar på dator, surfplatta och i smarttelefon.

  De engelskspråkiga ljudböcker som erbjuds är tillgängliga förutsatt att man har ett bibliotekskort till huvudstadsregionens HelMet-bibliotekssystem. I början av nästa år kommer Celia-biblioteket att föra in ett urval av finskspråkiga ljudböcker som man kan använda fritt. DU kan bläddra bland ljudböckerna med hjälp av ämnesmenyn till vänster.

  .