Helle-biblioteken

  • Samarbetskommuner: Askola, Hanko-Hangö, Ingå-Inkoo, Lapinjärvi-Lappträsk, Loviisa-Lovisa, Myrskylä-Mörskom, Pornainen-Borgnäs, Porvoo-Borgå, Pukkila, Raseborg-Raasepori, Sipoo-Sibbo, Siuntio-Sjundeå.
  • 529 titlar tillgängliga med bibliotekskort.
  • 2144 titlar fritt tillgängligt.

  Genom eBiblioteket kan du använda de allmänna bibliotekens e-resurser. En del av materialet kan användas fritt, för en del behövs bibliotekskort och pinkod för att de ska kunna användas.

  I fältet ovanför ser man vilket eller vilka biblioteks e-material som valts. I samma fält kan du byta bibliotek..Genom att välja ”Alla bibliotek” får du en översikt av alla e-resurser i de finländska allmänna biblioteken.

  Elib: EBIBLIOTEKET ÖSTNYLAND (Askola, Borgnäs, Borgå, Lovisa, Mörskom och Sibbo). Elib är en e-bokstjänst som innehåller material främst på svenska, men även på finska, engelska och andra språk. Elib innehåller både e-böcker och ljudböcker. För att skapa användarkoder till Elib behöver man ett bibliotekskort och en e-postadress. För att läsa e-böcker på pekplatta eller smarttelefon behöver du läsprogrammet Bluefire Reader och ett Adobe-konto. För att lyssna på ljudböcker på en Android- tablettdator behöver du programmet Elib ljudboksspelare.
  http://ostnyland.elib.se