Voiko persoonallisuus muuttua?

  Voiko persoonallisuus muuttua? / Markku Ojanen

  Persoonallisuus – onko se pysyvä, muuttuva vai jotain siltä väliltä?
  Olemme tottuneet ajattelemaan, että oma ja muiden persoonallisuus on kiveen hakattu – hyvine ja huonoine puolineen. Kun omat tai muiden piirteet ärsyttävät, alamme helposti miettiä, voisiko persoonallisuus sittenkin muuttua. Tarvitseeko sen muuttua?
  Kirja kuvaa persoonallisuuden muutosta ja pysyvyyttä psykologiseen tutkimustietoon pohjautuen. Kirjassa pohditaan esimerkiksi, arvostammeko enemmän pysyvyyttä vai muutosta, millaisia asioita itse voimme tai emme voi muuttaa ja kuinka ympäristö vaikuttaa persoonallisuuden muokkaantumiseen. Muuttavatko esimerkiksi jatkuvat vastoinkäymiset persoonallisuutta? Entä työttömyys tai lapsen saaminen? Onko psykoterapialla vaikutusta persoonallisuuteen?
  Markku Ojanen on psykologian emeritusprofessori, tietokirjailija ja luennoitsija. Ojasen keskeisimpiä tutkimusalueita ovat mielenterveys, terveyspsykologia, positiivinen psykologia sekä hyvinvointi ja onnellisuus.

  persoonallisuus muutos pysyvyys vastoinkäymiset elämänvaiheet psykologia psykoterapia persoonallisuuden piirteet luonne tutkimus kvanttimuutos elämänmuutokset hyvinvointi onnellisuus vaikuttaminen asenteet persoonallisuushäiriöt kognitiivinen käyttäytymisterapia liikuntapsykologia itsetuntemus perimä tunne-elämältään epävakaa persoonallisuus minäpsykologia maisemahistoria itse institutionalismi

  PS-kustannus 1.utgåva
  FIN EISBN:9789524519786

  Du kan också vara intresserad av dessa...