Esinevakuudet / Jarno Tepora, Janne Kaisto, Esa Hakkola

  Esinevakuudet / Jarno Tepora, Janne Kaisto, Esa Hakkola

  Esinevakuuksilla on pankkitoiminnassa ja muussa järjestäytyneessä luotonannossa suuri merkitys, jota nykyinen tilanne maailman taloudessa entisestään korostaa.

  Tässä teoksessa esinevakuuksista eniten huomiota saa panttioikeus. Tarkastelun kohteena on panttioikeuden elinkaari sen perustamisesta realisaatioon. Kirjassa käsitellään seikkaperäisesti myös muita esinevakuuksia kuten pidätysoikeutta ja omistuksenpidätystä. Huomiota kiinnitetään myös erityisrahoitusjärjestelyihin, kuten rahoitusleasingiin, factoringiin ja arvopaperistamiseen.

  Vakuudensaajan kannalta tärkeä on hänen oikeusasemansa eri maksukyvyttömyysmenettelyissä. Teoksessa käsitellään pantinhaltijan oikeusasemaa konkurssissa, ulosotossa, yksityishenkilön velkajärjestelyssä sekä yrityssaneerauksessa. Maksukyvyttömyysmenettelyjä koskeva lainsäädäntö on uudistunut viime vuosina.

  Esinevakuudet on ainoa ajantasainen yleisesitys aiheesta. Teos on tarkoitettu ennen kaikkea yliopistolliseksi oppikirjaksi, mutta siitä on hyötyä kaikille esinevakuuksista tietoa tarvitseville.

  Saatavilla myös paperikirjana Helsingin kauppakamarilta, tilaa tästä!

  esineoikeus vakuudet lainsäädäntö pantit panttaus sivullissuoja maksukyvyttömyys konkurssi saamisoikeus ulosmittaus

  Cc Lakimiesliiton Kustannus, 2009
  FIN EISBN:9789522460752

  Du kan också vara intresserad av dessa...