Digitaalisia kohtaamisia: Verkkokeskustelut BBS-purkeista sosiaaliseen mediaan

  Digitaalisia kohtaamisia: Verkkokeskustelut BBS-purkeista sosiaaliseen mediaan / Jaakko Suominen, Petri Saarikoski, Elina Vaahensalo

  Tietoverkot ovat jo vuosikymmeniä tarjonneet juttuseuraa - ensin harvalukuisille harrastajille, sitten kaikelle kansalle. Internetin arkipäiväistyminen ja mobiiliteknologia ovat tehneet keskustelusta helppoa ja nopeaa. Mistä verkkokeskustelu on saanut alkunsa, ja ketkä verkossa ovat milloinkin rupatelleet, riidelleet ja räyhänneet?
  Digitaalisia kohtaamisia esittelee suomalaisten verkkokeskustelujen historiaa 1980-luvulta tähän päivään. Kirjassa tarkastellaan kunkin aikakauden suosituimpia keskusteluympäristöjä ja kuumimpia puheenaiheita. Mikä yhdistää ja erottaa keskustelijoita vuosikymmenestä toiseen?
  Teoksessa pohditaan myös verkkokeskustelujen herättämää huolta. Nimettömänä ja kasvottomana on helppo suoltaa asiattomuuksia, joten jonkinlaista valvontaa tarvitaan. Sananvapauden ja sensuurin rajoilla on tasapainoiltu verkkokeskustelujen alkuvaiheesta lähtien, vaikka ilmiö tuntuukin nyt ajankohtaisemmalta kuin koskaan.

  verkkojuttelu keskustelupalstat keskusteluryhmät humanistit verkkodemokratia anonymiteetti psykokulttuuri verkkotaide vihapuhe sananvapaus vertaisverkot julkinen keskustelu

  Gaudeamus 1.utgåva
  FIN EISBN:9789523455917