Vaitelias perillinen

  Vaitelias perillinen / Kaari Utrio, lukija Kaija Kärkinen (äänikirja)

  Rautialan ruukinkartanon ylhäinen väki odottaa epäillen lasiruukin yllätysperijää. Kapteeni Robert Bravert on palvellut vuosikaudet Venäjän armeijassa. Paroniperhe muistaa pojan harjastukkaisena tuppisuuna. Miten typerys osaa selvittää seuraelämän pyörteet ja ruukin horjuvat talousasiat?

  Ainakin kapteenille on hankittava vanhaan sukuun sopiva vaimo. Mutta kapteenin eno, todellinen valtioneuvos ja helsinkiläisen eleganssin mestari Axel Hallenburg tyrkyttääkin paikalle mitätöntä pappilan mamsellia. Eikä yksi epätoivottu perillinen riitä. Naapuriin Hammarlundin ikivanhaan kivilinnaan ilmaantuu toinen perijä perheineen. Kukaan ei ole kuullut pikku Fredrikistä, saati hänen äidistään Claudia Bravertista. Mutta hankaluuksia on varmasti tiedossa, sillä leskiparonitar ja hänen filosofi-isänsä eivät anna periksi.

  Kaari Utrion uusi epookkikomedia sijoittuu 1830-luvun Lounais-Suomen ruukkien, kartanoiden ja pappiloiden maailmaan.

  Äänikirjan kertoja on muusikko Kaija Kärkinen.

  Bravert perinnöt juonittelu kavallus ahneus tuhlaus omaisuus naisen asema säätyläiset sosiaalinen asema petos sääty-yhteiskunta tavat seurapiirit aateli paronit papit perijät lasiteollisuus kartanot Rautialan kartano Hammarlundin kartano pappilat maaseutu kaupungit Suomi Lounais-Suomi Helsinki

  Tammi 1.utgåva
  FIN EISBN:9789513151324

  Du kan också vara intresserad av dessa...