Gå till huvudinnehåll
Alla bibliotek
  1. Lautasmatka – Poimintoja ruuan historiasta

    Kuusniemi, Mari Koistinen; Marjaana
    Aula & Co 2023 1. utgåva

    Kiehtovaa maailmanhistoriaa ruokatarinoiden kautta Tomaatti on arkisista arkisin elintarvike, mutta mistä se on peräisin ja miten siitä on tullut sellainen kuin se on? Lautasmatka...

  2. KÅPPI PEJST [copy paste]: Hur vi härmar USA mer än ever

    Nilsson, Mats-Eric
    Ordfront förlag

    HÅLLER SVERIGE PÅ ATT BLI VÄRLDENS MEST AMERIKANISERADE LAND?   1950-talets raggarbilar, spetsiga behåar och glänsande frisyrer kan vi le överseende åt. Men den mycket större USA-p...

  3. Au Pif! Den sanna historien om Agnetas kloster

    Hamberg, Emma
    Piratförlaget

    Om du hängivet och ogenerat ägnar dig åt livsnjuteri tillsammans med andra lever du inte bara roligare, utan även längre! Enligt den tesen harEmma Hamberg skapat en högst personlig...

  4. Winesplaining: prova, lagra, njut av vin

    Melldén, Anders
    Polaris Fakta

    Varifrån kommer aromerna i ett glas vin, och hur sätter du ord på det du känner? Hur länge kan ett vin lagras och när når det sin topp? Varför serveras vitt vin kallt och hur påver...

  5. Ät smart!

    Andersson, Kristina
    Tukan Förlag

    Varje dag påverkar du din hälsa när du väljer vad du ska äta. Att vi kan påverka vår hälsa med maten är ett faktum sedan länge, men tyvärr är området fyllt av myter, inte minst när...

  6. Suomen ruokahistoria : suolalihasta sushiin

    Kylli, Ritva
    Gaudeamus

    Teepöydän kulhoissa on hillottua mesimarjaa, lakkaa, viinimarjaa ja vadelmaa sekä suurilla porsliinilautasilla mustia ja valkeita konvehteja, kasa sokeriryynejä, sitruuna- ja pomer...

  7. Suomen ruokahistoria

    Kylli, Ritva; Manto, Erja
    Gaudeamus 2021 1. utgåva

    Kanava-tietokirjapalkinnon voittaja ja Tietokirjallisuuden Finlandia-ehdokas 2021 Teepöydän kulhoissa on hillottua mesimarjaa, lakkaa, viinimarjaa ja vadelmaa sekä suurilla porsli...

  8. Slowcooking - en resa till en lättare och godare matvardag

    Lagerstrand, Linda
    Isaberg förlag

    Tänk dig att det är en kall och frostig höstkväll. Det är mörkt ute och det blåser. Du känner att det biter lite i kinderna och misstänker att det är snö på väg.  Du känner dig trö...

  9. Måltidens magi

    Nilsson, Mats-Eric
    Ordfront förlag

    "En mycket humoristisk och lärorik historia om måltidens mysterier." GP Ständigt kommer nya kostråd, men de handlar alltid om vad man bör äta, aldrig hur. Så tänk om just detta är...

  10. Mat: En krigisk historia

    Schimanski, Folke
    Leopard förlag

    Bristen på mat har genom historien orsakat så väl revolutioner som störtat monarkier. Det sägs att Sverige aldrig varit så nära en revolution som under första världskriget. Miljont...

  11. Döden i grytan : om vår rädsla för riktig mat

    Nilsson, Mats-Eric; Ennart, Henrik
    Ordfront förlag

    Hembakade bullar anses som farligare än fabrikstillverkade. Många förskolor förbjuder numera barnen att vara med i köket och ibland även att bre sina egna smörgåsar. Och för den so...

  12. Den hemlige kocken

    Nilsson, Mats-Eric
    Ordfront förlag

    I Den hemlige kocken avslöjar Mats-Eric Nilsson det utbredda matfusket. Denna bästsäljande bok har öppnat hundratusentals svenskars ögon och fått oss att börja läsa det finstilta p...

  13. Första hjälpen vid matbordet : Om barns matkrångel, näringsbehov och smakfavoriter

    Ask, Sara
    Ordfront förlag

    HAR DU EN grönsaksvägrande tvååring? En trotsig treåring? Eller kanske en bebis som precis ska börja lära sig äta? Att laga mat till barn kan vara både stressande och tålamodspröva...

  14. Elsas husdröm

    Billgren, Elsa
    Bookmark Förlag

    Från sorg, självkänsla och familj. Nu delar Elsa Billgren med sig av allt hon lärt sig om livet genom inredning, loppisbesök och matlagning i sitt sommarhus på Gotland.  Kliv in i...

  15. Viinitollon käsikirja

    Männistö, Maija
    Tuuma-kustannus

    Viinipuhe on ihan liian vaikeaa! Viinistä voi nauttia, vaikka lasillisesta ei löytäisi ryhdikästä harteikkuutta tai erottaisi kevyttä tomaatinlehtisyyttä. Viini kuuluu muillekin ku...

  16. Viinitollon käsikirja

    Männistö, Maija; Rajanen, Anna-Riikka
    Tuuma-kustannus 2021 1. utgåva

    Viinipuhe on ihan liian vaikeaa! Viinistä voi nauttia, vaikka lasillisesta ei löytäisi ryhdikästä harteikkuutta tai erottaisi kevyttä tomaatinlehtisyyttä. Viini kuuluu muillekin ku...

  17. Keto: den kompletta boken om ketogen kost

    Johansson, Martina
    Tukan Förlag

    Den kompletta ketobibeln - illustrerad matfakta samt kokbok. Att följa en ketogen kost ger dig möjlighet att vara ditt friskaste jag. Kroppen använder fett som sin primära energik...

  18. Happy Food Green

    Ennart, Henrik; Ekstedt, Niklas
    Bookmark Förlag

    Den lyckliga maten är grön! I en tid då vi är mer medvetna om vår hälsa, klimatet och effekterna av dålig djurhållning än någonsin finns det många anledningar att vilja leva ett...

  19. Den inofficiella Harry Potter-kokboken

    Bucholz, Dinah
    Modernista 2021

    Från Kittelkakor till Knickerbocker Glory – över 150 magiska recept! Har du drömt om en middag à la Hogwarts? Nu har du chansen! Med över 150 enkla recept och matnyttiga tips är...

  20. Stefans lilla svarta: bokashi, biokol och bakterier

    Sundström, Stefan
    Leopard förlag

    Det börjar med dig. I ditt kök, på balkongen, kolonilotten eller i trädgården. Med en hink och ett lock kan du vara med och göra världen lite bättre en matrest i taget! Allt handla...