Suomen Sukututkimusseuran kirjasto

  Suomen Sukututkimusseuran kirjasto

  Suomen Sukututkimusseuran kirjasto on avoin kaikille tutkijoille. Helsingin Kruununhaassa sijaitsevassa Sukututkimusseuran kirjastossa on yli 45 000 nidettä, joista valtaosa on saatu lahjoituksina tai vaihtoina. Kirjaston ydinosa ovat sukututkimukset, mutta kirjastossa on lisäksi runsaasti historiallista kirjallisuutta ja muuta suku- ja henkilöhistorian tutkijan avuksi sopivaa aineistoa kuten paikallishistoriaa, lähdejulkaisuja, matrikkeleita, koulujen, yritysten ja järjestöjen historiikkeja, siirtolaisuustutkimusta, elämäkertoja sekä koti- ja ulkomaisia sarjajulkaisuja.

  Suomen Sukututkimusseuran kirjasto on osa Suomen Sukututkimusseuraa. Seura on sukututkimuksen piirissä toimivien henkilöiden ja yhteisöjen kaksikielinen valtakunnallinen järjestö, jonka tehtävänä on edistää, ohjata ja kehittää suomalaista suku- ja henkilöhistoriallista tutkimusta tukemalla jäsentensä harrastusta ja toimimalla alan tieteellisenä seurana.

  Suomessa on yleisten ja tieteellisten kirjastojen ohella satoja erikoiskirjastoja. Monet näistä ovat kokoelmineen ja palveluineen avoimia kaikille tiedon ja elämysten tarvitsijoille. Kirjastokaista ja erikoiskirjastot tuottavat ohjelmasarjaa, jonka kussakin osassa esitellään yksi erikoiskirjasto tiloineen ja palveluineen. Tämä ohjelma on osa tuottamaamme Erikoiskirjasto esittelyssä -sarjaa. Kirjastonhoitaja Vuokko Pärssinen-Tainio esittelee ohjelmassa Suomen Sukututkimusseuran kirjastoa.

  Lisätietoja:
  Suomen Sukututkimusseuran kirjasto
  Tietoa erikoiskirjastoista Kirjastot.fi-sivustolla
  Erikoiskirjasto esittelyssä -sarja

  Tuottaja ja toimittaja: Riitta Taarasti
  Ohjaus: Tuomas Lipponen
  Kuvaus: Tuomas Lipponen ja Panu Somerma
  Editointi: Toni Anttila
  Grafiikat: Harri Oksanen
  Musiikki: Prelude in C (BWV 846) – Kevin MacLeod (incompetech.com)
  Tuotanto: Kirjastokaista – Kirjastot.fi, 2013

  Erikoiskirjasto esittelyssä Erikoiskirjasto esittelyssä -sarja Pärssinen-Tainio Vuokko Sukututkimusseuran kirjasto

  FIN