Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia

  Varjoelämää ja julkisia salaisuuksia / Tuula Juvonen

  Tuula Juvosen palkittu väitöskirja jälleen saatavana!

  Suomalaisen homoseksuaalisuuden sosiaalihistoria kertoo paitsi piilossa eläneiden, salaa seurustelleiden ja huolta kantaneiden ihmisten tarinoita, myös hellästi rakastuneiden, avoimesti yhdessä asuneiden ja seksuaalisuuttaan juhlistaneiden suomalaisten naisten ja miesten tarinoita.

  Sotienjälkeisessä Suomessa kansalaisia varoitettiin siitä, että vaarallinen "ruotsalaistauti" uhkasi avata vankilan portit joka miehelle. Naistenkin oli parasta unohtaa poikamaisuutensa ja siirtyä suosiolla avioliiton satamaan. Sama viesti toistui myös paikallisesti, ihmisten välisessä kanssakäymisessä, kun juorut "sellaisista" naisista ja miehistä jakoivat ihmisiä hyväksyttäviin ja paheksuttaviin. Homoseksuaalisesti tunteville ihmisille 1950–1960-luku oli siksi aikaa, jolloin omat tunteet ja teot oli syytä kätkeä visusti. Nyt he kertovat hauskoja ja koskettavia tarinoita siitä, millaisia tuohon aikaan olivat homoseksuaalisiksi uskotut henkilöt tai millaista oli tajuta omat homoseksuaaliset tunteensa – ja millaista oli silti, paheksunnasta ja ilmitulon pelosta huolimatta, elää urheasti omaa elämäänsä.

  Tuula Juvonen tuo esiin rintamakertomuksista elokuviin, aviovuoteista puistoihin ja ravintoloihin sekä skandaalilehdistöstä henkilökohtaisiin haastatteluihin ulottuvassa analyysissään vaiettua ja unohdettua rakkautta.

  homoseksuaalisuus lesbous seksuaalivähemmistöt kokemukset kulttuuri sosiaaliset normit poikkeavuus elämäntapa sosiaalinen ympäristö seksuaalisuus sukupuoli uskomukset käsitykset diskurssi lehdistökirjoittelu aikakauslehdet sensaatiolehdet elokuva elokuvat kirjallisuus väitöskirjat

  Osuuskunta Vastapaino 1.edition
  FIN EISBN:9789517684910

  You may be interested in...