Skip to main content
All libraries

Vähemmän lihaa : kohti kestävää ruokakulttuuria

Jos söisimme vähemmän lihaa ja enemmän kasviksia, olisimme terveempiä. Lihantuotanto myös kuormittaa ympäristöä ja lämmittää ilmakehää. Miksi tieto lihan haitallisuudesta ei vielä näy lautasillamme? Ruoka on vahva osa identiteettiä – olemme sitä, mitä syömme. Maut, tuoksut, suutuntumat ja grillin tirinät luovat voimakkaita mielikuvia. Lihansyöntiin liittyy paljon perinteitä, jotka ovat osa suomalaista ruokakulttuuria. Avain muutokseen löytyy ennen kaikkea uudenlaisesta ruokaympäristöstä, joka ulottuu kodeista kouluihin ja marketeista huippumenuihin. Vähemmän lihaa ei syyllistä ketään lihansyömisestä vaan kannustaa löytämään kasviksista parhaat puolet ja kokeilemaan myös muita proteiininlähteitä. Piileekö ratkaisu viljoissa, sienissä vai jopa hyönteisissä? Kuinka paljon tuotekehittäjät vaikuttavat tulevaisuuden ruokaamme? Voiko verotuksella ohjata kuluttajien ostopäätöksiä? Paraneeko ruoantuotannon omavaraisuus lihantuotantoa vähentämällä? Markkinoille ilmestyy koko ajan uusia, houkuttelevia ja ravitsevia vaihtoehtoja lihalle, joten matka kohti maltillisen lihankulutuksen Suomea on jo alkanut.

FIN EISBN: 9789524953887

Available with these library cards

Not available.

You may be interested in...

Ruoka, ilmasto ja terveys: miksi ruokavalio vaikuttaa sekä ilmastoon että terveyteemme enemmän kuin mikään muu asia

Isomäki, Risto

Ruoka, ilmasto ja terveys: miksi ruokavalio vaikuttaa sekä ilmastoon että terveyteemme enemmän kuin mikään muu asia

Isomäki, Risto

Ruoka, ilmasto ja terveys

Isomäki, Risto

Ruoka, ilmasto ja terveys

Isomäki, Risto

Kestokamut järkieväiden jäljillä

Erkkola, Maijaliisa; Pajulahti, Riikka; Konttila, Tiina; Lang, Maija