Tuhatkuolevan kirous

  Tuhatkuolevan kirous / Siiri Enoranta

  Tiedätkö, montako kertaa olen kuollut? Tiedätkö, montako kertaa on vielä jäljellä?   

  Maaginen seikkailu, jossa päähenkilön kohtalo on hiuskarvan varassa - kirjaimellisesti.    

  Paun äiti kauhistuu, kun Pau leikkaa takareisiin ulottuvan lettinsä. Syytä äiti ei kerro, ja Pausta tuntuu, ettei se ole ainoa asia, joka häneltä salataan. Kun Pau saa 14-vuotiaana himoitun kutsun Magia-akatemiaan, hän pääsee osalliseksi ihmeelliseen taikomisen maailmaan, ja salaisuuksien ovet alkavat aueta. Rimppakinttuinen ja kömpelö Pau ei ole koskaan ollut lahjakas missään, mutta käy ilmi, että hänellä on aivan erityisen vahva taika. Liittyykö se jotenkin salaperäiseen Nubya tuhatkuolevaan, joka on antanut Paulle lapsuudessa ainutlaatuisen lahjan - vai onko se sittenkin kirous?         

  Siiri Enorannan Tuhatkuolevan kirous on huikeaa seikkailufantasiaa ja samalla se kertoo tarkkanäköisesti vierauden pelosta ja ennakkoluuloista, oikeasta ja väärästä ja niiden määrittämisen vaikeudesta.         

  Siiri Enorannan edellinen nuortenromaani Surunhauras, lasinterävä (2015) voitti Topelius-palkinnon ja valittiin Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -ehdokkaaksi.  Enoranta on saanut teoksistaan kolme kertaa Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnon ja ollut useasti Kuvastaja-, Topelius-, Runeberg- ja Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia -palkintoehdokkaana.

  Pau (fiktiivinen hahmo) Nubya tuhatkuoleva (fiktiivinen hahmo) perhesalaisuudet menneisyys magia sieppaukset yliluonnolliset voimat kuolemattomuus noidat sisäoppilaitokset Magia-akatemia suomenkielinen kirjallisuus nuortenkirjallisuus nuorten aikuisten kirjat fantasiakirjallisuus spekulatiivinen fiktio

  WSOY 1.edition
  FIN EISBN:9789510435618

  You may be interested in...