Tapaus työelämä : ja voiko sitä muuttaa?

  Tapaus työelämä : ja voiko sitä muuttaa? / Anu Järvensivu

  Millaista työelämä on nuoren naisen tai ikääntyvän miehen näkökulmasta? Entä voiko työelämää muuttaa? Onko tyytymättömien ainoa mahdollisuus hypätä sivuun? Kirja käsittelee näitä kysymyksiä tutkimustiedon ja suomalaisten työntekijöiden näkemysten pohjalta.

  Kirja analysoi työelämää pelimetaforan avulla. Työelämän peli ja sen säännöt saavat hahmonsa kentällä pelaavien strategioista. Pelin kulku ei ole kenenkään hallittavissa, mutta jokainen siirto jättää jälkensä kenttään. Peliä muokkaavat passiiviset ja vanhaa säilyttävät sekä aktiivisia pärjäämisstrategioita rakentavat. Suurin muutospotentiaali on luovien strategioiden kehittelijöillä, jotka yhdessä samanhenkisten kanssa tarttuvat rohkeasti toimeen ja etsivät uusia työn tekemisen malleja.

  Työelämän kokonaiskuvauksena kirja soveltuu työelämäasioiden ja työelämän tutkimusalan perusopetukseen esimerkiksi ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin, mutta se tarjoaa uusia näkökulmia myös työelämän tutkijoille. Kirja on helppolukuinen, joten siihen uskaltaa tarttua kuka tahansa, jota työelämän kehityskulut ja työelämässä selviytyminen mietityttävät.

  työelämä säännöt muutos selviytyminen työ strategiat menestyminen henkilöstöstrategiat työnantajat elämänhallinta työntekijät

  Tampere University Press
  FIN EISBN:9789514482762

  You may be interested in...