Summan tarina. Talvisodan ratkaisutaistelun ihmiset ja historia

  Summan tarina. Talvisodan ratkaisutaistelun ihmiset ja historia / Jussi Jalonen

  Summassa helmikuussa 1940 käyty taistelu ratkaisi talvisodan lopputuloksen. Kun neuvostoarmeija onnistui murtamaan suomalaisten sitkeästi pitämän puolustuslinjan, sodan päättyminen oli enää vain ajan kysymys.
  Eri lähtökohdista sotaan joutuneet miehet kävivät yhdessä läpi torjuntavoiton ja rintaman murtumisen ja jakoivat kolmen kuukauden ajan yhteisen todellisuuden taistelukentillä. Äärimmäiset kokemukset muokkasivat miehiä – läsnä olivat elämänhalu ja selviytymisen ilo, pelko ja tuska, kuolema ja tappaminen. Miltä tuntui rintamakarkuruus tai asetoverin kuolema?
  Summan tarina on kertomus taisteluun osallistuneiden miesten kohtalosta ja kokemuksista, jotka jättivät syvät jäljet veteraanien mieleen ja elämään. Se on paljastava kuvaus siitä, millaista on olla sodassa.
  Jussi Jalonen on sotahistorian tutkija ja filosofian tohtori Tampereen yliopistosta.

  taistelut sotarintama sotilaat sotatoimet talvisota puolustussota hyökkäyssota taistelupaikat kotirintama sotahistoria toinen maailmansota historia henkilöhistoria Kuolemajärvi Summa Suomi Talin-Ihantalan taistelut punaiset -- kansalaissota merisota linnoittaminen sotilasarvot kenttälinnoitukset valkoiset -- kansalaissota divisioonat sotilaspsykologia sotakirjallisuus

  SKS – Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 1.edition
  FIN EISBN:9789522229427

  You may be interested in...