Sota-ajan muistelmat 1939-1944

  Sota-ajan muistelmat 1939-1944 / Risto Ryti, Hannu Rautakallio

  Hjalmar J. Procopé kuljetti keväällä 1945 salaa Yhdysvaltoihin Risto Rytin muistelmat. Arkaluontoiseksi arvioitu materiaali hautautui Hoover-instituutin arkistoon.
  Rytin muistelmat sotavuosilta paljastavat Mannerheimin ja Rytin suhteen jännitteet sekä salaiset yhteydet Yhdysvaltoihin, Isoon-Britanniaan ja Ruotsiin. Ne kertovat Rytistä ulkopolitiikan todellisena johtajana ja suursodan kulun tarkkavainuisena ennakoijana.
  Talvisodan pääministeri ja jatkosodan presidentti loi henkilökohtaisilla ratkaisuillaan kesällä 1944 ne edellytykset, jotka veivät kansakunnan sodasta rauhaan. Ryti otti kantaakseen vastuun sekä jatkosodasta että Ison-Britannian sodanjulistuksesta.
  Muistelmat asettavat Risto Rytin lopullisesti kansallisen itsenäisyytemme historian kunniapaikalle, arvostettujen valtiomiestemme rinnalle. Hannu Rautkallio on suomalainen dosentti, historiantutkija ja kirjailija. Hän oli ensimmäinen suomalainen tutkija, joka aloitti työnsä vuonna 1991 avautuneissa entisen Neuvostoliiton kommunistipuolueen NKP:n arkistoissa Moskovassa. Hän on julkaissut 1980-luvun alusta lukuisia tutkimuksia II maailmansodan ja kylmän sodan ajalta Suomen asemasta suurvaltojen politiikassa sekä juutalaisten tuhosta, holokaustista.

  Ryti, Risto presidentit pääministerit talvisota jatkosota poliittinen historia sotahistoria Suomi

  Paasilinna
  FIN EISBN:9789525856743

  You may be interested in...