Monimielinen masennus : arjen reseptejä elämäntaudin hoitoon

  Monimielinen masennus : arjen reseptejä elämäntaudin hoitoon / Jukka Tontti

  Masennus on monimuotoinen ilmiö. Se on kaikille tuttu, mutta samalla tuntematon. Sen juuret ulottuvat historian alkuhämärään. Nykyään masennus on kanssamme ehkä lujemmin kuin koskaan. Se muuttaa muotoaan, mutta pitää kiinni ytimestään.
  Sosiaalipsykologi Jukka Tontti tarkastelee masennusta yhteiskunnallisena ja kulttuurisena ilmiönä. Hän pohtii, mitä masentuneen pitäisi tehdä ja hakee tähän kysymykseen vastausta laajasta haastatteluaineistosta. Kirjassa käsitellään myös menestyksen paineita masentuneiden julkisuuden henkilöiden kautta.
  Masennuksen avuksi löytyy neljä arjen reseptiluokkaa. Onko syytä raataa ja pitää kiinni rutiineista? Pitäisikö tehdä irtiotto arjesta ja työstää ajatuksia? Tulisiko hakeutua toisten seuraan ja avautua? Milloin pitäisi hakea apua ja syödä lääkkeitä? Tontti suhteuttaa tulokset yhteiskunnalliseen keskusteluun tavalla, joka saa näkemään masennuksen uudessa valossa.
  Jukka Tontti on valtiotieteiden tohtori ja toimii yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian laitoksella.

  masennus hoito

  Vastapaino
  FIN EISBN:9789517682596

  You may be interested in...