Lähiasteroidit ja komeetat : kuinka ne löydetään ennen kuin ne löytävät meidät

  Lähiasteroidit ja komeetat : kuinka ne löydetään ennen kuin ne löytävät meidät / Donald K Yeomans, Markus Hotakainen

  Kaikista meitä uhkaavista luonnonkatastrofeista ainoastaan komeetan tai asteroidin törmäys voi tehdä lopun koko sivilisaatiostamme yhdellä iskulla. Donald K. Yeomans tutustuttaa lukijan käynnissä olevaan etsintään, jossa meitä mahdollisesti uhkaavat kappaleet yritetään löytää ennen kuin ne löytävät meidät. Arvioiden mukaan Maalle tuhoisia lähiavaruuden pienkappaleita on n. 500 000 ja vain 1 % niistä on toistaiseksi löydetty.
  Nämä lähiavaruuden pienkappaleet tarjoavat meille vihjeitä aurinkokuntamme alkuperästä. Yeomans selittää, miten varhaiset törmäykset Maahan toivat tänne alkuaineita, jotka tekivät elämän mahdolliseksi. On mahdollista, että ihmiskunta saa kiittää olemassaolostaan Maahan rysähtäneitä kappaleita.
  Samoilta asteroideilta voidaan saada tärkeitä luonnonvaroja, kuten vettä ja happea. Asteroideja voidaankin mahdollisesti käyttää tankkausasemina Marsiin ja kauemmas aurinkokuntaan suuntautuvilla matkoilla.
  Donald K. Yeomans on Nasan Jet Propulsion Laboratoryn tutkija. Hän johtaa Nasan lähiavaruuden kappaleita tutkivaa toimistoa (Near-Earth Object Program Office) ja aurinkokunnan dynamiikkaa tutkivaa ryhmää (Solar System Dynamics Group). Yeomans kuuluu Time-lehden mukaan maailman 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon vuonna 2013. Teoksen on suomentanut Markus Hotakainen.

  pikkuplaneetat komeetat havainnot tähtitiede tutkimusohjelmat törmäys maapallo uhat luonnononnettomuudet torjunta aurinkokunnan synty elämän synty avaruustutkimus miehitetyt avaruuslennot

  Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry 1.edition
  FIN EISBN:9789525985153