Kenen ilmasto? / Outi Hakkarainen ja Mira Käkönen (toim.)

  Kenen ilmasto? / Outi Hakkarainen ja Mira Käkönen (toim.)

  Pamfletti pohtii, miten ilmaston ylikuumenemisen voisi estää nykyistä paremmin ja oikeudenmukaisemmin.
  Monien aktivistien ja tutkijoiden mielestä päästökauppa ja hiilimarkkinat eivät ratkaise ilmastonmuutosta, niillä vain kierrätetään riskejä. Maksajiksi joutuvat etenkin kehitysmaiden köyhät ja seuraavat sukupolvet. Jotkut puhuvat ilmastokolonialismista.
  Mistä Kööpenhaminan joulukuun 2009 ilmastoneuvotteluissa sovittiin? Mitkä kysymykset jäivät vaille vastausta? Mikä on Pohjoisen ja Etelän vastuu ilmastonmuutoksen hillitsemisessä? Miten ilmastokriisiin voitaisiin vastata paremmin ja oikeudenmukaisemmin?
  Pamfletti murtaa mahdollisen ja mahdottoman välisiä rajoja ja piirtää uudenlaista ratkaisujen kartastoa. Tuttujen kompromissien sijaan teos nostaa esiin joukon uusia näkemyksiä ja ehdotuksia.
  "Fossiilisten polttoaineiden jättäminen maahan, saastuttavan teollisuuden poliittisen vaikutusvallan vähentäminen, rahoituksen siirtäminen aseista ilmastotoimintaan – kaikki tämä saavutetaan ensin, ja uskotaan mahdolliseksi vasta myöhemmin." - Larry Lohmann

  ilmastopolitiikka oikeudenmukaisuus kestävä kehitys kansainvälinen politiikka kansainvälinen talous ilmastonmuutokset päästökauppa päästöt kasvihuonekaasut kehitysmaat kehittyneet maat teollisuusmaat

  Into
  FIN EISBN:9789525675900

  You may be interested in...