Jussi Parviainen - Jumalan rakastaja

  Jussi Parviainen - Jumalan rakastaja / Maria Roiha

   "Sitten minä kosketin aurinkoa, ja se kirkastui."

   

  Kiitetyn ja kiistellyn teatterimiehen hurja ja perinpohjainen elämäkerta.

   

  Kotimaista draamaa uudistanut ja julkisuuden valokeilassa neljällä vuosikymmenellä paistatellut Jussi Parviainen on suurin ja ristiriitaisin kulttuuripersoonamme. Kuhmolaisesta seurakuntanuoresta tuli suomalaisen teatterin supertähti menestysnäytelmiensä myötä. Jumalan teatteri -skandaalin maksumieheksi hän joutui opettaessaan Jouko Turkan Teatterikorkeakoulussa.

  Kun teatterien ovet suurlupauksen edessä sulkeutuivat, työt vaihtuivat tv-draamaan ja -viihteeseen ja vaimot uusiin ja nuorempiin. Yksityiselämän menetysten päätepiste oli burn out ja erakoituminen, kunnes hän löysi luovuutensa uudelleen.

  Kirja esittelee Parviaisen laajan taiteellisen tuotannon ja dramaturgiakäsityksen sekä käy läpi suomalaisen teatterin lähihistoriaa ja kulissien takaisia käänteitä. Elämäntarinansa Parviainen kertoo juuri niin raakana ja koreana kuin on sen kokenut.

   

  Maria Roiha (s. 1975) on pitkän linjan toimittaja ja terävä sanankäyttäjä, joka työnsä ohella tekee suomen kielen ja kotimaisen kirjallisuuden alaan kuuluvaa väitöskirjaa. Helsinkiläinen Roiha on innokas teatterin harrastaja, joka on tuntenut työnsä kautta Jussi Parviaisen pitkään. Vuonna 2006 hän julkaisi kauneuskirurgiayrittäjä Tiina Jylhän muistelmat (Gummerus Kustannus). Vapaa-aikansa Roiha viettää matkustellen Kaakkois-Aasiassa perheensä kanssa.

  Parviainen, Jussi Turkka, Jouko Teatterikorkeakoulu Jumalan teatteri teatteriohjaajat näyttelijät näytelmäkirjailijat käsikirjoittajat teatteriopettajat dramaturgit taidekäsitykset dramaturgia teatteri teatterihistoria elokuva historia Suomi elämäkerrat henkilökuvat teatterilehdet teatterinjohtajat järjestetty avioliitto naturalismi (taide)

  Tammi 1.edition
  FIN EISBN:9789513196851

  You may be interested in...