Skip to main content
All libraries

Johdatus kielitieteeseen

Johdatus kielitieteeseen sopii kielitieteen oppikirjaksi yliopiston peruskursseille, mutta myös kaikille kielistä kiinnostuneille.

Mitä kieliä maailmassa puhutaan ja miten niitä voidaan luonnehtia ja luokitella? Millaisia merkityksiä kielillä ilmaistaan ja millaisia keinoja kielet tähän käyttävät? Miksi kielet ovat toisaalta samanlaisia ja toisaalta erilaisia, ja kuinka erilaisia ne voivat olla? Mikä on maailman kielissä tavallista, harvinaista, mahdollista? Miten ja miksi kieli vaihtelee ja muuttuu? Mitä kieli on? Mitä kielentutkimus on? Johdatus kielitieteeseen käsittelee muun muassa näitä kysymyksiä esitellessään kielen olemusta ja tutkimusta kielitypologisesta, maailmanlaajuisesti kieliä vertailevasta näkökulmasta.

Kieltä ja kieliä tarkastellaan kirjassa merkityslähtöisesti, ja siinä edetään merkityksiä erottelevista elementeistä eritasoisiin merkityksiä ilmaiseviin yksiköihin: äänteistä sanoihin, lauseisiin ja teksteihin. Lopuksi pohditaan keskeisiä kielen ja merkityksen olemusta koskevia kysymyksiä yleisemmin. Kirjasta saa myös yleiskuvan maailman kielistä ja kielitilanteesta.

Kirja on saatavana painettuna Sanoma Pron verkkokaupasta: https://tuotteet.sanomapro.fi/bu524376-johdatus-kielitieteeseen.html

Available with these library cards

Not available.

You may be interested in...

Yleinen kielitiede

Karlsson, Fred

Yleinen kielitiede

Karlsson, Fred

Tunne kieli (pdf) : matka maailman kieliin ja kielitietoisuuteen

Honko, Mari; Mustonen, Sanna; Markkanen, Miina

Sanaa tutkimassa

Mielikäinen, Aila

Tekstianalyysi: Miksi kielellisillä valinnoilla on merkitystä?

Heikkinen, Vesa