Espanja - (Traveller´s history)

  Espanja - (Traveller´s history) / Juan Lalaguna, [alkuperäissuomennos: Ritva Sneck ja Kirsi Kankaansivu], [ajantasaistusten suomennokset: Kirsi Kankaansivu ja Reetta Aho], [päivitykset: Kirsi...

  Espanjalla on vaihteleva ja värikäs menneisyys, joka ei ole vain menneisyyttä, vaan myös nykypäivää. Monien tämän päivän yhteiskunnallisten, poliittisten ja kulttuurillisten tapahtumien juuret ovat menneisyydessä, ja sitä kautta historia vaikuttaa voimakkaasti tämän päivän uudistuvaan espanjalaiseen yhteiskuntaan. Tämä kirja valottaa pintaa syvemmältä kaikkia Espanjan historian pääajanjaksoja ja alueita. Espanjalaisen todellisuuden peruspiirteet käydään läpi esihistoriasta nykyajan demokraattiseen elämänmuotoon asti. Espanja on eurooppalainen maa, jonka Pyreneitten vuoret erottavat muusta Euroopasta toimien sekä suojamuurina että esteenä uusille ajatuksille. Lisäksi Espanja on sekä Välimeren että Atlantin rannikkovaltio. Tiedämme hyvin baskien kansallisuustunteesta, mutta myös katalonialaisilla, granadalaisilla ja aragonialaisilla on kansalliseen ja alueelliseen ylpeyteen pohjautuvat itsenäisyysvaatimuksensa. Näiden vaatimusten juuret ovat syvällä historiassa ja osittain syyt ovat hyvinkin käytännöllisiä. Traveller’s History: Espanja on kahdessa mielessä hyödyllinen ja mielenkiintoinen teos. Ensinnäkin teoksessa kerrotaan elävästi Espanjan historiasta niille, jotka eivät tiedä siitä kovin paljon. Toisille, joilla on mielestään ennestään laaja tietämys historiasta, teos tarjoaa uusia näkökulmia, virikkeitä ja ajattelemisen aihetta. Juan Lalagunan kokoamilla tiedoilla ja hänen tavallaan yhdistää niitä oivaltavasti on paljon annettava kaikille lukijoille.

  historia sotahistoria taloushistoria politiikka yhteiskuntakehitys poliittinen historia sisällissodat 1936-1939 Espanjan sisällissota Espanja espanjalaiset maailmanhistoria kansallispäivät elokuvahistoria historiankirjoitus historiakulttuuri itsevaltius asteekit konkistadorit flamenco (perinnemusiikki) tavat (tapakulttuuri) flamenco (taidelajit)

  United Press 1.edition
  FIN EISBN:9789949663002

  You may be interested in...