Eedenistä länteen

  Eedenistä länteen / Harry Harrison

  HUIMAAVA TARINA IHMISTEN JA DINOSAURUSTEN YHTEISESTÄ MAAILMASTA! Entä jos asteroidi ei olisi törmännyt Maapalloon 65 miljoonaa vuotta sitten? Olisivatko dinosaurukset jääneet henkiin ja olisiko matelijoista ennen pitkää kehittynyt älyllinen laji? Olisivatko ne maan päällä vielä ensimmäisten ihmisten ilmaantuessa?
  Jilanet, pystyssä kävelevät älykkäät matelijat, ovat ilmaston kylmetessä lähteneet etsimään uusia asuinsijoja valtameren takaa. Uudella mantereella he kohtaavat kivikautiset ihmiset. Kahden erilaisen kansan välille syttyy välitön vihanpito.
  Nuori ihmispoika Kerrick joutuu jilaneiden vangiksi. Hän oppii selviytymään ja elämään matelijoiden yhteiskunnassa. Onko hänellä enää sijaa oman kansansa parissa ja miten käy olemassaolon kamppailussa, jossa vastakkain ovat jilaneiden määrätietoisuus ja kehittynyt biotiede sekä ihmisten oveluus ja sopeutumiskyky?
  Harry Harrison (1925–2012) kuuluu tieteiskirjallisuuden mestareihin. Eeden-trilogia on hänen monipuolisen tuotantonsa kunnianhimoisimpia töitä, ja monet pitävät sitä jopa hänen tärkeimpänä teoksenaan. Kirjassa on mukana myös Bill Sandersonin upea alkuperäiskuvitus.

  Science fiction

  Vaskikirjat 1.edition
  FIN EISBN:9789525722581