Allu ja salainen ihailija

  Allu ja salainen ihailija / Jukka-Pekka Palviainen, Christel Rönns

  Riemukkaan hauska lastenromaani topakasta Allusta.

  "Tässä lukee 'Olet söpö' ja se tarkoittaa minua, koska tämä oli minun leivoksessani."

  Kun isän silmiin osuu lehdestä ilmoitus "Myytävänä Kuoppakylän rautatieasema", alkaa perhe pakata muuttolaatikoita, vaikkei heillä ole junaakaan. Siinä missä vanhemmat ihastelevat aseman alkuperäisiä tapetteja ja lattioita, Allu ja Aapo odottavat muuton mukana luvattua koiraa. Vahtikoiraa he tarvitsevatkin, kun vanhasta odotussalista alkaa kuulua öisin kummia ääniä ja Allulle osoitettua pinkkiä ihailijapostia ilmestyy mitä oudoimpiin paikkoihin. Rakennuksessa on muuten salaperäinen tornikin, vaan missä on sen avain?

  Palviaisen humoristisen tekstin kanssa samalla aaltopituudella kulkee Christel Rönnsin oivaltava ja runsas nelivärikuvitus.

  Jukka-Pekka Palviainen on julkaissut useita romaaneja  lapsille ja aikuisille. Hän sai Topelius-palkinnon nuortenromaanistaan  Joku vieraileva tähti (2011). Christel Rönns on rakastettu kuvittaja, jonka kuvittamat kirjat ovat olleet useasti Finlandia junior -ehdokkaina. Hänen oma kuvakirjansa Det vidunderliga ägget voitti Finlandia Junior -palkinnon vuonna 2012.

  Allu muutto kummittelu nimettömät kirjeet ihailijat lemmikkieläimet koira arki perheet koti rautatieasemat Kuoppakylä

  WSOY 1.edition
  FIN EISBN:9789510425084