Valkoinen Toyota vei vaimoni

  Valkoinen Toyota vei vaimoni / Joni Skiftesvik, lukija Jukka Pitkänen (audiobook)

  "Kätilö kieltäytyi auttamasta sinua maailmaan", kirjailija Joni Skiftesvik kuulee tädiltään äitinsä hautajaisissa. Kesällä 2011 kirjailija kamppailee henkensä puolesta sairaalan teho-osastolla. Samaan aikaan vaimo käy läpi vaikean sydämensiirtoleikkauksen ja molempien selviytyminen on epävarmaa. Perhe elää piinaavia hetkiä peläten ja odottaen. Kirjailija muistaa sairaalassa tätinsä kertomuksen syntymästään, ja eletyn elämän kuvat alkavat kulkea silmien edessä.

  Valkoinen Toyota vei vaimoni on hyvin omakohtainen, jopa intiimi teos, jossa menneisyys ja nykypäivä vuorottelevat.  Skiftesvik palaa lapsuuteensa ja nuoruuteensa, lehtimiesvuosiin, kirjailijauran alkutaipaleeseen ja perhettä kohdanneeseen tragediaan, Kim-pojan hukkumiseen kanoottiretkellä. Kirjailija puhuu ihmisistä oikeilla nimillä eikä kaihda kipeitäkään aiheita. Erikoiset elämänkäänteet ja tekijälleen ominainen, ilmeikäs dialogi itkettävät ja naurattavat.

  Joni Skiftesvik (s. 1948) on julkaissut tuotteliaasti novelleja, romaaneja, elämäkertoja ja tietokirjoja. Valkoinen Toyota vei vaimoni sai Runeberg-palkinnon 2015.

  Skiftesvik, Joni motiivit autot elämänmuutokset sairastuminen odotus toipuminen menneisyys arviointi muistot muistaminen suru kuolema lapset taiteilijuus kirjailijat elämänhallinta epävarmuus aviopuolisot perheet aikatasot teho-osastot sairaalat

  WSOY 1.edition
  FIN EISBN:9789510413562

  You may be interested in...