Korkea aika

  Korkea aika / Laura Lähteenmäki, lukija Erja Manto (audiobook)

  Nainen, joka oli liian hyvä. Sodan jälkeen Anna ja Olavi Otson evakkoperhe saa Pihlajan tilalta maata sen verran, että voi rakentaa oman talon. Ahkera pariskunta on kylällä pidetty, lapsia syntyy ja rakkaus kukoistaa. Myötätuntoinen Anna tuntee kaikennielevää kiitollisuutta Pihlajan emäntää Heljää kohtaan, jonka mies on vammautunut sodassa. Lopulta hän keksii epäsovinnaisen keinon Pihlajan auttamiseen. Heljä ei osaa ottaa ystävällisyyttä vastaan, mutta vuosien mittaan perheiden välille kehittyy salattu side, joka yhdistää jälkipolvet toisiinsa. Elämän kolhima Anna odottaa viimeiseen asti viestiä Olavilta, joka pakeni kodin ristiriitoja Australiaan. Mutta pienintäkään viestiä ei tule. Jokaisella teolla on seurauksensa ja hyvää tekemällä voi tehdä myös pahaa. Annan lapsenlapsi Saana elää yhtä elämänsä käännekohdista ja miettii, miksi itsekkyys loukkaa. Miksi hän rakastuu isänsä kaltaiseen mieheen?

  Laura Lähteenmäen romaani Ikkunat yöhön (2014) sai kiitosta oivaltavasta ihmismielen tulkitsemisesta ja synnytyksen jälkeisen masennuksen kuvauksesta 1950-luvulla, jolloin siitä ei vielä puhuttu. Lähteenmäki on kirjoittanut myös viisitoista nuortenromaania.

  Anna, fikt. Saana, fikt. aikatasot vaihtelu syyllisyydentunne kiitollisuus ihmissuhteet naiset aviopuolisot kuolema tyttäret lähtö avopuolisot sukupolvet salaisuudet isyys evakot karjalaiset äidit maaseutu Häme psykologiset romaanit sukuromaanit

  WSOY 1.edition
  FIN EISBN:9789510441688