Hiljaiset huvimajat

  Hiljaiset huvimajat / Pirjo Tuominen, lukija Kirsti Valve (audiobook)

  Nuoria naisia historiallisten mullistusten pyörteissä.

  Eletään vuotta 1904. Tammerkoski on valjastettu teollisuuden käyttöön, ja kaupunkiin virtaa työväestöä ympäri maata. Tampereelle saapuu myös 19-vuotias Maria Manner, joka on juuri jäänyt orvoksi kauppiasvanhempiensa kuoltua veneonnettomuudessa.

  Kotikaupungissaan Lappeenrannassa Maria on viettänyt suojattua elämää, nyt hän päätyy Näsijärven rannalle menestyneeseen maakauppakartanoon, jota nuori leski Martta Porras emännöi varmaotteisesti. Portaan tiluksille on majoittunut kesäksi myös uittoporukka, jonka päällikön Ville Ekqvistin on vaikea saada silmiään irti nuoresta, tarmokkaasta emännästä.

  Samaan aikaan Sofia Friman työskentelee kutojana Finlaysonin tehtaalla. Työ on rankkaa, asunnot ahtaita ja huonokuntoisia, moni työtoveri kuolee ennen aikojaan. Pian Sofia kiinnostuu nousevan työväenyhdistyksen toiminnasta.

  Pirjo Tuominen on kirjoittanut yli neljäkymmentä teosta, joista suurin osa on historiallisia romaaneja. Romaanissaan Hiljaiset huvimajat Tuominen palaa historiamme kohtalonvuosiin, suurlakon ja sortokausien aikaan.

  Manner, Maria, fikt. Friman, Sofia, fikt. historialliset romaanit 1905 menetys vanhemmat muutto teollistuminen työläiset elinolot suurlakko tilalliset kutojat tehtaat Finlayson kaupungit 1900-luku Tampere Suomi

  Tammi 1.edition
  FIN EISBN:9789513197070

  You may be interested in...