Auschwitzin apteekkari: Victor Capesius, Mengelen proviisori

  Auschwitzin apteekkari: Victor Capesius, Mengelen proviisori / Patricia Posner, Niko Jääskeläinen, Joonas Kääriäinen (audiobook)

  Romanialainen Capesius oli 35-vuotias Bayerin lääketehtaan myyntiedustaja, kun hän vuonna 1943 liittyi natsien SS-järjestöön. Pian tämän jälkeen hänet nimitettiin Auschwitzin kuolemanleirin pääapteekkariksi. Capesiuksesta tuli Mengelen läheinen ystävä ja työtoveri. Toimessaan Capesius sekoitteli järkyttävissä ihmiskokeissa käytettyjä lääkecocktaileja, kontrolloi kaasukammioissa käytettyjen myrkkykaasujen varastoja ja osallistui murhattaviksi lähetettävien juutalaisten valintaan. Kirja osoittaa, miten syvälle epäinhimillisyyteen tavallinen mies voi vajota. Samalla se tarjoaa häkellyttävän näkymän suuryritysten ja natsien väliseen bisnekseen. Bayerin emoyhtiö, Saksan suurin kemianteollisuusyhtymä I. G. Farben, toimitti lääkeaineet Auschwitziin, testasi lääkkeitä vangeilla ja rakensi työleirin, jossa vangit raatoivat itsensä kuoliaiksi. Osin aiemmin salaisiksi julistettuihin asiakirjoihin perustuva teos on tärkeä luku holokaustia ja sen toteuttajia käsittelevää dokumentaatiota.

  Capesius, Victor. IG Farben (yhtiö) proviisorit keskitysleirit lääketieteelliset kokeet ihmiskokeet lääkkeet testaus oikeudenkäynti sotarikolliset natsit yhteistyö kemianteollisuus joukkotuho juutalaiset holokausti sotarikokset toinen maailmansota historia Auschwitz Saksa elämäkerrat

  Minerva Kustannus 1.edition
  FIN EISBN:9789523750890

  You may be interested in...