Yksityisyys : turvaa digitaalinen kotirauhasi

  Yksityisyys : turvaa digitaalinen kotirauhasi / Petteri Järvinen

  Joka päivä jätämme sähköisiä jälkiä nettiin, tietokantoihin ja erilaisiin valvontajärjestelmiin. Internet-käyttö, matkapuhelimet, valvontakamerat ja kauppojen kanta-asiakaskortit ovat arkipäiväisiä valvonnan välineitä – niin tavallisia, ettemme yleensä kiinnitä niihin huomiota.
  Nämä tiedot kiinnostavat viranomaisia, mutta myös mainostajia ja rikollisia. Valvontaa ei voi täysin välttää, mutta omilla valinnoillaan ja toimillaan kansalainen voi rajoittaa hänestä kerättävän tiedon määrää.
  Tämä kirja kertoo, kuka meitä valvoo ja miksi. – Millaisia jälkiä jätämme ja kuka niihin pääsee käsiksi? – Mihin tietoja voidaan käyttää? – Miten säilyttää yksityisyys nettisurffailussa ja sähköpostissa? – Miten tarkistan omat tietoni yritysten ja viranomaisten tietokannoista? – Miten Yhdysvaltojen NSA ja Ruotsin FRA voivat urkkia elämäämme? – Voiko joku salakuunnella matkapuhelintani tai paikantaa sen? – Mitä tietoja näennäisesti ilmaiset palvelut, kuten Google ja Facebook, keräävät meistä ja miten näitä tietoja voidaan käyttää?
  Ajankohtainen kirja neuvoo, miten jokainen meistä voi omatoimisesti torjua isoveljen valvontaa ja suojata yksityisyyttään.

  Ellibs tietoyhteiskunta valvonta valvontajärjestelmät yksityisyys tietoliikenne tietosuoja tietoturva tietokoneet tiedostot yksilönsuoja matkapuhelimet paikannus kameravalvonta liikenne liikennevalvonta matkakortit maksukortit kanta-asiakaskortit pankkikortit sähköposti tietoliikenneverkot Internet verkkopalvelut sähköinen viestintä tietorekisterit tiedustelu salakuuntelu

  Docendo
  FIN EISBN:9789510391341