Yksi kevät

  Yksi kevät / Laura Lähteenmäki

  Pimeässä olimme turvassa. Pimeässä olimme kaikki samanvärisiä.

  Laura Lähteenmäen romaani kertoo koskettavasti ja todesti punaisten tyttöjen tarinan Suomen sisällissodassa 1918.

  Heitä on viisi. Tulisieluinen Linda, joka ottaa ohjat käsiinsä. Hiljainen Katri, joka myötäilee siskoaan. Pehmeä Aada, joka vilkuilee komeaa Peetua. Jenny, joka vain etsii jännitystä. Bea, joka parhaiten heistä ymmärtää, mitä ympärillä tapahtuu.

  He voisivat olla tyttöjä tänään, mutta he taistelevat punaisten riveissä 1918. Tehtaantytöt on heitetty vallattuun huvilaan hoitamaan haavoittuneita - ilman kokemusta tai koulutusta. Vaikka kaikki saattoi hetken kuulostaa seikkailulta, on todellisuus kauhea ja vakava. Kun Peetu kannetaan paareilla sisään, on leikki viimeistään ohi ja tytöillekin annetaan aseet käteen. Lähteenmäen romaani kuvaa viiltävän koskettavasti viiden tavallisen tytön kohtalon yhtenä keväänä.

  Laura Lähteenmäki (s. 1973) kirjoittaa sekä nuorille että aikuisille. Nuortenkirjailijana hän on saanut lukuisia tunnustuksia: Arvid Lydecken ja Anni Polva -palkinnot, IBBY:n kunniamaininnan, Finlandia Junior- sekä Topelius-palkintoehdokkuuksia.

  nuortenkirjallisuus 1918 yhteiskuntakuvaus selviytyminen sota-aika sairaat hoito sisällissodat valtaus huvilat teollisuustyöntekijät tytöt punaiset (kansalaissota) Suomi nuortenkirjallisuus nuorten aikuisten kirjat historialliset romaanit sotakirjallisuus

  WSOY 1.painos
  FIN EISBN:9789510432822

  Kiinnostaisiko myös...