Yhteiskunnan kehittyminen

  Yhteiskunnan kehittyminen / Erkki Laitila

  Kirja palauttaa mieliin yhteiskuntakybernetiikan, tavan arvioida ja kehittää yhteiskuntaa systeemisesti, mikä estää pahimmat epäonnistumiset. Runsaasti ehdotuksia Suomen ratkaisuiksi ja ongelmien poistamiseksi.
  Arkiajattelu (business as usual) on meille kaikille tuttua selviytyäksemme arjen haasteista. Nobelillakin palkittu Daniel Kahneman selittää sitä systeemiksi 1. Se ei kuitenkaan riitä kompleksisten ongelmien selvittelyssä pitkälle. Vaikeimpiin tilanteisiin tarvitaan systeemiajattelun määrätietoisempaa ja suunnitelmallisempaa otetta. Se on systeemi 2 mielessämme, jos osaamme sitä käyttää. Suurenmoista hyötyä tähän vaativampaan ajatteluun tuovat visuaalisuus ja erilaiset mallintamisen taidot sekä moninäkökulmaisuus. Kaikkein parasta on ymmärtää emergenssi, koska se synnyttää uusia ilmiöitä. Kuten tiedämme, pahimmat ongelmat eivät edes ratkea, mutta monesti riittää, että tärkeimmät teemat saadaan päätöstilanteisiin yhteisiä neuvotteluja varten. Erkki Laitilalla on pitkällinen kokemus IT-alalta projekteista ja mallintamisesta. Hän on kehittänyt systeemisiä menetelmiä ja esitystapoja vuosikaudet. Tässä kirjassa lukijat pääsevät jalostamaan omaa "systeemi kakkostaan", jatkamaan kehittyneemmillä ajattelun tavoilla omissa vaativissakin hankkeissaan kohti yhteistyötä ja synergiaa, omaa ekosysteemiään.

  Yhteiskunta Systeemiajattelu Kybernetiikka IT systeemiajattelu kompleksisuus yhteiskuntatyö innovaatiot julkinen sektori

  MetaYliopisto 1.painos
  FIN EISBN:9789526869032

  Kiinnostaisiko myös...