Vanhanakin voi ajatella: Mielikuvista ja niiden voimasta

  Vanhanakin voi ajatella: Mielikuvista ja niiden voimasta / Antti Eskola

  "Päivä on tehnyt kierroksensa. Niinpä tämä jää myös viimeiseksi kirjakseni."
  Arvostettu ajattelija Antti Eskola pohtii elämän ja tunnetilojen merkitystä kauniissa kirjassaan Vanhanakin voi ajatella. Eskola puntaroi samalla rohkeasti satavuotiasta Suomea ja sen yhteiskuntaa. Tunnelmaa värittää Kaarlo Sarkian runon sanat "On ehtoo hämäräinen, ja saunat sauhuaa".
  "Kohta 85 vuotta täyttävä yksin asuva vanha mies, sosiaalipsykologian professorina työnsä tehnyt, istuu nojatuolissaan, seuraa sanomalehdistä maailman menoa ja kommentoi sitä ajatuksissaan. Tällaisen mielikuvan kirja lukijassa ehkä synnyttää. Vaikka liikkuminen tulee vaikeaksi ja elämänpiiri supistuu, voi kuitenkin ajatella. Mielikuvien avulla voi myös ohjailla elämäänsä ja tunnetilojaan."
  Eskola tarjoaa elämänmakuisia työkaluja ja vinkkejä mielikuvien työstämiseen. Miten mielikuvat ohjaavat meitä? Miten ohjata mielikuvia? Ihmisellä on niitä varastossa useita, mutta yksi voi olla tärkein ja salaisin.
  Antti Eskola (1934-2018) oli sosiaalipsykologian professori, yhteiskunnallinen keskustelija ja suomalaisen yhteiskuntatieteen tärkeimpiä kehittäjiä. Eskolan edellinen kirja Vanhuus oli omakohtaisuudessaan puhutteleva saaden lämpimän vastaanoton ja laajan lukijakunnan.

  aikalaiskritiikki kuolema sosiaalipsykologit vanhuus yhteiskunta kuvakerronta mielikuvitus sosiaalipsykologia tieteenhistoria professorit näytteleminen ilmaisu kerronta tieteenteoria mieskirjallisuus maku (aineen ominaisuudet)

  Osuuskunta Vastapaino 1.painos
  FIN EISBN:9789517687232

  Kiinnostaisiko myös...