Väinö Voionmaa : puolue- ja geopoliitikko

  Väinö Voionmaa : puolue- ja geopoliitikko / Maria Lähteenmäki

  Professori Väinö Voionmaa (1869−1947) oli Suur-Suomi-ideologi, historiallisen geopolitiikan ja aluehistorian uranuurtaja, kiihkeä sosialisti, yksittäisten poliitikkojen vallanpalvonnan ankara vastustaja ja kansanvallan puolestapuhuja. Teoksessa avataan näkymää Voionmaan puolue- ja geopoliittisten linjausten rakentumiseen ja politiikanteon karuun arkeen: valtataisteluihin, epäilyksiin ja ahdistuksiin. Voionmaa taisteli yliopiston ruotsinkielistä eliittiä, Suomen natsi-Saksa-suuntausta ja sosiaalidemokraattisen puolueensa tannerilaisia vastaan. Näissä kamppailuissa ikääntyvä poliitikko pani kaikkensa peliin, riutui ja kärsi sekä henkisesti että fyysisesti.
  Maria Lähteenmäki on Suomen pohjoisten ja itäisten raja-alueiden poliittis-kulttuurisiin tiloihin erikoistunut historioitsija ja monien palkittujen tutkimusten tekijä.

  Voionmaa, Väinö Suomen sosialidemokraattinen puolue poliitikot sosialistiset puolueet kansanedustajat ministerit tiedemiehet maailmankuva maailmankatsomus ajattelu vaikutteet poliittinen toiminta geopolitiikka historia puoluepolitiikka poliittinen historia henkilöhistoria Suomi

  SKS -Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 500
  FIN EISBN:9789522225641

  Kiinnostaisiko myös...