Vähemmistöt ja monikulttuurisuus kirjallisuudessa

  Vähemmistöt ja monikulttuurisuus kirjallisuudessa / Eila Rantonen, Eila Rantonen, Matti Savolainen, Sirkku Latomaa, Vuokko Hirvonen, Satu Gröndahl, Sanna Kivimäki, Eila Rantonen, Eila Rantonen, Jopi Nyman, Mar...

  Teoksessa Vähemmistöt ja monikulttuurisuus kirjallisuudessa tarkastellaan länsimaista kirjallista kartastoa uudesta näkökulmasta. Kirja tuo esille vähän tunnettuja länsimaisia kirjallisia vähemmistöjä ja käsittelee kirjallisuuden tapoja kuvata monikulttuurisuutta, identiteettejä ja etnisiä perinteitä. Kirjallisuus myös tarjoaa vähemmistöille keinoja uusien identiteettien muodostamiseen ja valtarakenteiden vastustamiseen.
  Teoksessa keskitytään pohjoismaisten, keskieurooppalaisten ja pohjoisamerikkalaisten vähemmistöjen kirjallisuuteen. Siihen on koottu sekä alkuperäiskansojen, kansallisten vähemmistöjen että uusien maahanmuuttajaryhmien kirjallisuuden tutkimusta.
  Kirja on yleisjohdatus kansallisten ja etnisten vähemmistöjen kirjallisuuden keskeisiin teemoihin. Sen tarkoituksena on herättää keskustelua ajankohtaisista maahanmuuttoon ja monikulttuurisuuteen liittyvistä kysymyksistä. Vähemmistöt ja monikulttuurisuus kirjallisuudessa kertoo vähemmistöjen kamppailusta ja elämästä kulttuurien välissä.

  Alakoski, Susanna. Uusitalo, Arja. Guène, Faïza. Guène, Faïza. Guène, Faïza. monikulttuurisuus kirjallisuudentutkimus siirtolaisuus vähemmistöt siirtolaiskirjallisuus kirjallisuus kielipolitiikka saamelaiset romanit etniset vähemmistöt ruotsinsuomalaiset maahanmuuttajat pakolaisuus pakolaiset mustat siirtolaiset turkkilaiset kiinalaiset ranskankielinen kirjallisuus kielelliset vähemmistöt intiaanit Pohjoismaat Suomi Ruotsi Iso-Britannia Saksa Ranska Yhdysvallat Kanada Pohjois-Amerikka

  Tampere University Press
  FIN EISBN:9789514482724

  Kiinnostaisiko myös...