Vähemmän lihaa. Kohti kestävää ruokakulttuuria

    Vähemmän lihaa. Kohti kestävää ruokakulttuuria / Hanna Mattila, Hanna Mattila, Hanna Mattila, Johanna Mäkelä, Mari Niva, Juha-Matti Katajajuuri, Hannele Pulkkinen, Mikael Fogelholm, Heikki Lehtonen, Pasi Po...

    Jos söisimme vähemmän lihaa ja enemmän kasviksia, olisimme terveempiä. Lihantuotanto myös kuormittaa ympäristöä ja lämmittää ilmakehää. Miksi tieto lihan haitallisuudesta ei vielä näy lautasillamme? Ruoka on vahva osa identiteettiä – olemme sitä, mitä syömme. Maut, tuoksut, suutuntumat ja grillin tirinät luovat voimakkaita mielikuvia. Lihansyöntiin liittyy paljon perinteitä, jotka ovat osa suomalaista ruokakulttuuria. Avain muutokseen löytyy ennen kaikkea uudenlaisesta ruokaympäristöstä, joka ulottuu kodeista kouluihin ja marketeista huippumenuihin. Vähemmän lihaa ei syyllistä ketään lihansyömisestä vaan kannustaa löytämään kasviksista parhaat puolet ja kokeilemaan myös muita proteiininlähteitä. Piileekö ratkaisu viljoissa, sienissä vai jopa hyönteisissä? Kuinka paljon tuotekehittäjät vaikuttavat tulevaisuuden ruokaamme? Voiko verotuksella ohjata kuluttajien ostopäätöksiä? Paraneeko ruoantuotannon omavaraisuus lihantuotantoa vähentämällä? Markkinoille ilmestyy koko ajan uusia, houkuttelevia ja ravitsevia vaihtoehtoja lihalle, joten matka kohti maltillisen lihankulutuksen Suomea on jo alkanut.

    ruoka eettisyys kasvisruoat liharuoat ruokavaliot kestävä kehitys ekologisuus alkutuotanto elintarviketeollisuus ruokakulttuuri terveysvaikutukset lihantuotanto ympäristövaikutukset

    Gaudeamus 1.painos
    FIN EISBN:9789524959155

    Kiinnostaisiko myös...