Väestön suojaamisen käsikirja

  Väestön suojaamisen käsikirja / Kyllikki Aakko, Janne Koivukoski, Markku Mesilaakso, Simo Nikkari, Karim Peltonen, Jari Rantapelkonen

  Väestön suojaamisen käsikirja kuvaa uhkia, joihin väestön suojaamisessa tulee varautua. Nykyaikaisella sodankäynnillä voi olla tietoyhteiskuntaan monenlaisia vaikutuksia: vaikka väestö ei joutuisi poikkeustilanteessa välittömään vaaraan, esimerkiksi vesi- ja energiahuollon, julkisten palvelujen, kaupan, liikenteen ja tietoliikenteen toiminnan vaarantuminen voisi aiheuttaa suuria välillisiä haittoja.
  Kirja tarjoaa perustiedot tavanomaisista aseista, kemiallisista ja biologisista aseista ja säteilyvaaratilanteista sekä antaa ohjeita suojautumiseen. Kirjassa käsitellään pelastuslain lisäksi huoltovarmuuden, varautumisen ja maanpuolustuksen lakiperusteita.
  Kirja on tarkoitettu pelastuslaitoksille, sote-yksiköille, taloyhtiöille ja kaikille yrityksille ja yhteisöille, joilla on varautumisvastuuta väestön suojaamisesta ja toiminnan turvaamisesta poikkeusoloissa. Kirjoittajat ovat suojautumisen ja varautumisen alan huippuasiantuntijoita, joilla on vuosikymmenien kokemus toimialoiltaan.

  väestönsuojelu pelastustoiminta suojautuminen vaaratilanteet varautuminen poikkeusolot turvallisuus uhat yhteiskunta sota ydinaseet radioaktiivinen säteily säteily radioaktiivinen laskeuma kemialliset aseet biologinen sodankäynti

  Tietosanoma 1.painos
  FIN EISBN:9789518854268
  • Valitettavasti tätä ei ole saatavana

  Kiinnostaisiko myös...