Usko, toivo ja raskaus : vanhoillislestadiolaista perhe-elämää

  Usko, toivo ja raskaus : vanhoillislestadiolaista perhe-elämää / Aila Ruoho, Vuokko Ilola

  Vanhoillislestadiolaisessa herätysliikkeessä suurperhe on ihanne ja ehkäisy tabu. Jokaisen lestadiolaisen avioparin tulee olla valmis ottamaan vastaan niin monta lasta kuin Luoja suo. Hengellinen opetus lupaa, että Jumala antaa voimaa lapsikatraan kanssa.
  Hääpäivänään moni nainen unelmoi pullantuoksuisesta äitiydestä ja näkee tulevaisuuden onnellisena satuna. Heille tarjoillaan tarinoita vanhoillislestadiolaisista vanhemmista, jotka opiskelujen ja töiden ohella kasvattavat helposti yli kymmenpäisen perheensä.
  Kiiltokuvalla on kuitenkin kääntöpuolensa, josta liike vaikenee. Kaikki vanhoillislestadiolaiset perheet eivät voi hyvin, ja osa voi todella huonosti. Ulospäin onnellinen suurperheen äiti saattaa epätoivoissaan rukoilla keskenmenoa.
  Usko, toivo ja raskaus näyttää herätysliikkeen nurjan puolen, rankat ja ahdistavat elämänkohtalot, jotka pohjautuvat usein ehkäisykieltoon ja ahtaaseen seksuaalioppiin. Kirjassa äänensä saavat kuuluviin liikkeen pahoinvoivat jäsenet, jotka eivät voi kertoa tunteistaan ja kokemuksistaan yhteisön sisällä.
  Toimii kaikilla yleisimmillä päätelaitteilla ja käyttöjärjestelmillä.

  lestadiolaisuus perhe-elämä uskonnolliset yhteisöt lapsuus suurperheet kokemukset jaksaminen ahdistus uupumus äitiys isyys raskaus raskauden ehkäisy seksuaalisuus seurustelu

  Atena Kustannus Oy 1.painos
  FIN EISBN:9789523000780

  Kiinnostaisiko myös...