Tummien kasvojen arvoitus

  Tummien kasvojen arvoitus / Mari Loponen

  Historiallinen pienoisromaani sijoittuu Yhdysvaltain itärannikolle. New York kylpee vuoden 19- keväisessä auringonpaisteessa.
  Nuori Lucille Asteria, valmistautuu naamiaisiin huvilaan, jota asuttaa pienimuotoisen ruhtinaan tavoin Raimond de Callahan, merkillinen taidemesenaatti.
  Pohatasta Lucille on päättänyt kirjoittaa fiktiivisen, modernin romaanin. Lucillea viehättää mesenaatin boheemi luonne ja vahvat mielipiteet.
  Juhlissa kartanon ikkunasta avautuvat salaperäiset kasvot. Pelottava ruutu ei jätä Lucillea rauhaan, vaan visio varjosta heijastuu uudelleen maagisesti Lucillen mieleen. Lucillen alkaessa selvittää merkillisen rakennuksen lasiin heijastunutta kuvaa, mikään ei ole pian entisellään.
  Teksti ottaa kantaa yhteiskuntakriittisin silmin, miten tasa-arvo, poliittiset ja taiteelliset kysymykset sekä ihonväri ovat ikuisia kysymyksiä, joita tuskin koskaan ratkaistaan. Voidaan ainoastaan pyrkiä kohti oikeaa.
  Henkilöhahmojen vastakkainasettelulla on pyritty korostamaan aatteiden pluralismia.Kirjoittajan luoma, osin epätodellisuutta lähenevä kirjoitusasu on saanut vaikutteita kirjailijan tutkimista historiallisista merkkiteoksista.
  Tilanteiden ja henkilöhahmojen kuvaus on saanut vaikutteita latinankielisen ja antiikin tutkimisesta. Kirjailija on lukenut paljon vanhempaa kirjallisuutta.

  pienoisromaani New York

  Books on Demand 1.painos
  FIN EISBN:9789528022565