Suomalainen maanpuolustajana: Kenraali Jaakko Valtasen kirjoituksia ja puheita

  Suomalainen maanpuolustajana: Kenraali Jaakko Valtasen kirjoituksia ja puheita / Pertti Suominen, Pentti Airio

  Kenraali Jaakko Valtanen toimi lähes viisikymmentä vuotta puolustusvoimien aktiivipalveluksessa, näistä seitsemän viimeisintä puolustusvoimain komentajana. Reservissä Valtanen on jo lähes kolmenkymmenen vuoden ajan ollut aktiivinen yhteiskunnallinen keskustelija. Tähän kirjaan on koottu Valtasen kirjoituksia ja puheita 1980-luvulta tähän päivään. Teos on monipuolinen, ajatuksia herättävä katsaus maanpuolustustahtoon, yleiseen asevelvollisuuteen, vapaaehtoiseen maanpuolustukseen, sotavuosiin ja veteraanien perintöön.
  Kenraali Jaakko Valtanen on entinen puolustusvoimain komentaja ja maanpuolustusasioissa tunnettu yhteiskunnallinen keskustelija. Kirjan päätoimittaja, eversti evp. Pertti Suominen on työskennellyt useita vuosia veteraani- ja perinneasioiden parissa. Kirjan toinen toimittaja on prikaatikenraali evp., sotatieteiden tohtori Pentti Airio.

  komentajat kenraalit sotilasjohtajat reserviläiset upseerit puolustusvoimain komentajat maanpuolustus maanpuolustustyö maanpuolustusopistot maanpuolustustahto noottikriisi asevoimat

  Karisto 1.painos
  FIN EISBN:9789512364114