Sofie Munsterhjelmin aika : aatelisnaisia ja upseereita 1800-luvun Suomessa

  Sofie Munsterhjelmin aika : aatelisnaisia ja upseereita 1800-luvun Suomessa / Kirsi Vainio-Korhonen

  Sofie Munsterhjelm (1801–1867) oli suomalainen aatelisnainen, jonka elämä tarjoaa huikean näköalan 1800-luvun aatelisten elämään. Tytöt kasvatettiin rouvasväen sisäoppilaitoksissa ja pojat Haminan kadettikoulussa. Omapäisen naimakaupan myötä Sofien nuoruusvuosien tanssiaiset ja naamiaiset vaihtuivat kopeekkojen ja pennien venytykseen. Kohtalona oli elämä petollisen aviomiehen ja tuhlaripojan rinnalla.
  Suomi muuttui vauhdikkaasti 1800-luvulla: hevoskärryt vaihtuivat höyrylaivoihin ja rautateihin ja suomalaisuus alkoi herätä. Vastuksena olivat Venäjän sodat ja suuret nälkävuodet. Sofie Munsterhjelmin aika kuvaa 1800-luvun Suomen moninaista elämää ja antaa äänen menneelle aikakaudelle.
  Filosofian tohtori Kirsi Vainio-Korhonen on perehtynyt erityisesti naisten työn historiaan. Vainio-Korhonen on julkaissut 1700-luvun aateliselämää käsittelevän kirjan Sophie Creutzin aika (SKS).

  Munsterhjelm, Sofie Platen, Sofie von Munsterhjelm aateli naiset arkielämä kartanot kulttuurihistoria tapakulttuuri mikrohistoria naishistoria suvut historia Suomi

  SKS -Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 1.painos
  FIN EISBN:9789522227300

  Kiinnostaisiko myös...