Säihky

  Säihky / Katja Krekelä, kuvittaja Riikka Jäntti

  Hurjalinnan Venkura päättää ottaa taikansa haltuun, keinolla millä hyvänsä! 

  Neiti Laviini, suuri taiantekijä, jätti aikoinaan Kumaralle perinnöksi kallisarvoisen muistikirjansa, Säihkyn. Ja sen kirjan Venkura haluaa saada käsiinsä. Varoitukset kaikuvat kuuroille korville, kun Venkura näkee tilaisuutensa oppia taiantekijäksi itsekin.

  Samaan aikaan kaupunkiin saapuu salaperäinen Akapus Nahka. Mutta miksi kummassa hienostunut herrasmies asettuu asumaan Turmeluksenaukion kurjimpaan talonrähjään? Arvoitus johdattaa Venkuran, Herkon ja Mekrin kaupungin synkimpiin syövereihin. Siellä selviää myös, kenen taika on tiukan paikan tullen voimakkain... 

  "Sikri Laviini oli sitä mieltä, että taikaa tulee käyttää hyvään. Mutta on sitä käytetty pahaankin. Opettaja voi opettaa, mutta lopulta jokainen tekee valintansa itse."

   Säihky on jatkoa Katja Krekelän kirjoittamalle ja Riikka Jäntin kuvittamalle jännittävälle  Hurjalinnalle. Teos palkittiin Tampereen kaupungin kirjallisuuspalkinnolla 2015 ja se oli myös LukuVarkaus-palkintoehdokkaana.

  Katja Krekelä on tamperelainen kirjailija, joka loihtii eteemme uusia, omaperäisiä maailmoja ja kiinnostavia, persoonallisia henkilöitä. Riikka Jäntin tunnelmalliset kuvitukset saattelevat suoraan sadun lumottuun maailmaan.

  Venkura, (fiktiivinen hahmo) -- fiktio. seikkailu taiat salaisuudet lastenkirjallisuus saturomaanit

  Tammi 1.painos
  FIN EISBN:9789513197308