Runoja

  Runoja / Uuno Kailas

  Uuno Kailaan "Runoja" on vahva kokoelmateos, johon kirjailija on valikoinut tuotantonsa helmet. Kailas on ottanut myös vapauden parannella jo julkaistuja runojaan. Kokoelman runot ovat Kailaan taiteellisen tuotannon ydinainesta ja samalla runot muodostuvat Kailaan sielun ja persoonan kuvastimeksi. "Runoja" on oiva tapa tutustua Kailaan runojen parhaimmistoon!
  Teos sisältää valikoituja runoja kirjoista "Tuuli ja Tähkä" (1922), "Purjehtijat" (1925), "Silmästä silmään" (1926), "Paljain jaloin" (1928) sekä "Uni ja kuolema" (1931).
  "Kun kirjailija ei yleensä voi Rimbaud'n tapaan polttamalla hävittää maan päältä sellaisia tuotantonsa osia, jotka ovat käyneet hänelle vastenmielisiksi, tuottaa hänelle ainakin tyydytystä niiden polttaminen - symbolisesti. Minulle on sanottu, ettei minulla muka olisi oikeutta tehdä runoihini muutoksia. Käsittämätön väite. Miksi ei runoniekkakin saisi 'tarkistaa sanojaan' niinkuin kaikki muut ihmiset? Ei hän ole erehtymätön, Pitäisikö hänen kommellustensa jäädä ikuisiksi!"
  Saga Egmont 1.painos
  FIN EISBN:9788726072242