Rakkaat sisaret, riehaantuneet rouvat: Martin Lutherin naiset

  Rakkaat sisaret, riehaantuneet rouvat: Martin Lutherin naiset / Sini Mikkola

  Työtovereita vai heikompia astioita? Älykkäitä ajattelijoita vai leveälanteisia, jotta istuisivat hiljaa? Minkälainen oli reformaattori Martin Lutherin naiskuva? Moni Lutherin teksti saa nykynaisen niskakarvat pörhistymään, kun taas toisissa Luther kohtaa naisessa rakkaan työtoverin tai lähimmän ystävän.
  Martin Lutherin ylle on soviteltu niin sovinistin kuin feministin viittaa. Luther oli kuitenkin ennen muuta aikansa lapsi, johon vaikuttivat sekä 1500-luvun käsitykset naiseudesta että henkilökohtaiset kokemukset. Sini Mikkolan teos esittelee mielenkiintoisia naiskohtaloita reformaation ajalta. Samalla hän pohtii, millaisiksi Luther käsitti naisen olemuksen, roolin ja tehtävät - ja miksi.
  Mikkola kirjoittaa naishistoriaa kiehtovasti ja yleistajuisesti. Hän hahmottaa todelliset naiset "karkurinunnien, pikkuvaimojen ja naispaholaisten" takaa. Samalla teos tarjoaa uuden näkökulman Lutherin lähipiiriin, henkilökuvaan ja ajatteluun.
  Teologian tohtori Sini Mikkola työskentelee Itä-Suomen yliopistossa kirkkohistorian yliopistonlehtorina

  protestantismi monologit aatehistoria mariologia luterilaisuus uskonpuhdistus uskonpuhdistusaika kirkkohistoria liikenaiset feministinen kirjallisuudentutkimus naishistoria dogmit

  Kirjapaja 1.painos
  FIN EISBN:9789523540910