Rakas keho

  Rakas keho / Katarina Meskanen, Heidi Strengell

  Rakas keho
  Tiedän, etten ole aina kohdellut sinua hyvin. Toisinaan olen yrittänyt, joskus myös onnistunut, mutta useimmiten olen vain ollut ilkeä ja vältellyt katsomasta sinua. Olen ajatellut, ettet ole kaunis – etten minä ole kaunis. Olen verrannut sinua toisennäköisiin, -kokoisiin ja -muotoisiin vartaloihin. Miettinyt, ettet riitä tuollaisena, ja kritisoinut jokaista kohtaa sinussa.
  Olemme kuitenkin kokeneet yhdessä paljon – hyvää ja pahaa. Olet minulle tärkeä, ja siksi haluaisin nyt oppia rakastamaan sinua.
  Rakas keho on henkilökohtaisesti puhutteleva kirja, jonka kantavia teemoja ovat muun muassa kehonkuva ja sen haasteet, itsensä hyväksyminen ja oman kehon kurittamisesta luopuminen. Teoksen tavoitteena on tarjota armollisempaa suhtautumista itseen ja kannustaa sinua näkemään kehosi upeus sen koosta, muodoista tai ulkoisista ominaisuuksista riippumatta – ja juuri niiden ansiosta.
  Kirjassa erinäköiset ja -ikäiset naiset avaavat omaa kehosuhdettaan rohkeasti ja avoimesti. Tarinat kertovat, kuinka monivivahteinen ja tärkeä jokaisen keho on.
  Kirja kannustaa sinua pohtimaan omaa kehosuhdettasi ja johdattelee omaksumaan uudenlaisen tavan olla sinut kehosi kanssa. Tutkimustietoon nojaten se korostaa ratkaisukeskeisyyttä ja antaa paljon konkreettisia ideoita sekä harjoituksia kehonkuvan työstämisen tueksi.
  Kirjan tekijöistä Katarina Meskanen on pitkään kehonkuvaongelmien ja syömishäiriöiden parissa työtä tehnyt kliininen psykologi. Heidi Strengell työskentelee valokuvaajana ja on erikoistunut etenkin henkilökuvaukseen.

  kehopositiivisuus kehosuhde hyvä olo itsensä hyväksyminen ulkonäköpaineet naisen keho syömishäiriöt kehonkuva tunnetyöskentely ulkonäkökeskeisyys kehonkuvanhäiriö näytteleminen psykologiset tekijät asennot kehontuntemus draamapedagogiikka ruumiinkuva henkilövalokuvaus minä kehopsykoterapia hengitys vertaissuhteet

  Tuuma-kustannus 1.painos
  FIN EISBN:9789524519809