Polkupyörällä napapiirille: Kotimaan ihmeitä ja parisuhdepyöräilyä

  Polkupyörällä napapiirille: Kotimaan ihmeitä ja parisuhdepyöräilyä / Matti Rämö

  Yhdeksännessä matkakirjassaan eksoottisten pyöräretkien sankari Matti Rämö seikkailee vaihteeksi kotimaan maisemissa. Poljinvoimalla matkataan Helsingistä napapiirille ja takaisin.
  Simojoella seuraan liittyy puoliso, ja piintynyt yksinmatkaaja saa sopeutua kaksin pyöräilyn erilaiseen todellisuuteen. Hetkittäin yhteiselo on räiskyvää, mutta matkantekoon löytyy uusia näkökulmia.
  Yhdessä pariskunta polkee Kemijoen hienossa laaksossa napapiirille. Pohjoisen kauneus koskettaa Auttikönkään ja Korouoman rotkolaaksoissa, kuukkelien mailla. Suopursut tuoksuvat ja porot kuikuilevat metsässä. Ihmisillä on aikaa kohdata ja jakaa elämän iloja ja suruja.
  Ranualta Rämö jatkaa yksin paluumatkalle. Toimittajan uteliaisuus kannustaa perehtymään pieniin ihmeisiin, joita reitin varrella tulee vastaan joka päivä. Suomen suvi on vahvasti läsnä, kun pyörä kulkee öisillä metsäteillä.

  polkupyörät maastopyöräily pyöräily lappilaiset napapiirit maakuntakasvit boheemit läänintaiteilijat pyöräilijät kirkon hallinto kuukkeli lumipeite

  Minerva Kustannus 1.painos
  FIN EISBN:9789523128552