Oliiviöljy

    Oliiviöljy / Mirja von Knorring

    Oliiviöljy - tuo välimerellisen ruokakulttuurin ihmeaine - on oma kiehtova maailmansa. Se yhdistetään maistuviin ruokiin, terveyteen ja vuosituhantiseen perinteeseen. Mutta millaista hyvä oliiviöljy on ja miten sitä kannattaa käyttää herkullisten ruokien loihtimiseksi? Näihin kysymyksiin vastaa ruokatutkimusmatkailija Mirja von Knorring. Ihmiset ovat viljelleet oliiveja jo ainakin 4000 vuotta, ja oliiviöljyllä on ollut kautta aikojen monia käyttötarkoituksia: sillä on voideltu kuninkaita, valaistu koteja ja palatseja ja sitä on käytetty ruoanvalmistuksessa ensin Välimeren alueella ja myöhemmin ympäri maailman. Tähän kirjaan on kerätty tietoa oliiviöljyn historiasta, valmistuksesta, luonteesta ja laadusta. Kirja sisältää myös runsaasti herkullisia ruokaohjeita, joissa oliiviöljy on keskeisessä osassa.

    ruokaohjeet oliivi oliiviöljy terveysvaikutukset tuotanto oliivipuu kasviöljyt ruoanvalmistus

    Bazar Kustannus Oy 1.painos
    FIN EISBN:9789522794185

    Kiinnostaisiko myös...