Nuoren Viron omatunto. Kansalliskirjailija A. H. Tammsaare

  Nuoren Viron omatunto. Kansalliskirjailija A. H. Tammsaare / Juhani Salokannel

  Kertomus A. H. Tammsaaresta on kertomus koko virolaisesta mielenmaisemasta. Tammsaare (1878-1940) on Viron kansallinen suurhahmo, jonka teokset elävät sanonnoissa ja saavat alati uusia näyttämötulkintoja.
  Tammsaaren elämää leimasivat ensin kansallinen herääminen ja pian Viron itsenäisyys. Myös neuvostoajan Virossa hänen teoksiaan julkaistiin, vaikkei niiden ideologia täyttänytkään vallanpitäjien vaatimuksia - tämä paradoksi piti yllä virolaista identiteettiä läpi vaikeiden vuosien. Virolaiset pitävätkin kirjailijaansa suurena ajattelijana ja kansallisena omanatuntona.
  "Nuoren Viron omatunto" esittelee Tammsaaren tuotannon suomalaista lukijaa ajatellen. Tammsaaren teokset ja elämänvaiheet näytetään osana Viron historian suurta kertomusta. Elämäkerta on elävä tarina kirjailijasta keskellä historian kuohuntaa.
  Juhani Salokannel on kirjailija ja suomentaja. Hän on suomentanut Tammsaaren "Totuus ja oikeus" -sarjan, julkaissut Jaan Krossin elämäkerran sekä kirjoittanut teoksia suomalaisesta ja virolaisesta kulttuurista.

  Tammsaare, A. H. kansalliskirjailijat kirjailijat kertomakirjallisuus klassikot kirjallisuudentutkimus kirjallisuudenhistoria vironkielinen kirjallisuus Viro suomenkielinen kirjallisuus kansalliskirjallisuus yhteiskuntakehitys vähemmistöpolitiikka nationalismi

  Osuuskunta Vastapaino 1.painos
  FIN EISBN:9789517686082