Nummisuutarit : kriittinen editio / Aleksis Kivi ; toimittaneet Jyrki Nummi, päätoimittaja ... [et al.]

  Nummisuutarit : kriittinen editio / Aleksis Kivi ; toimittaneet Jyrki Nummi, päätoimittaja ... [et al.]

  Edith – suomalaisen kirjallisuuden kriittiset editiot Käsikirjoitusten, ensipainosten ja muun alkuperäisaineiston tutkimukseen perustuvat Edith-editiot avaavat kirjallista kulttuuria tutkijoille, opettajille ja muille kirjallisuudesta kiinnostuneille.

  Aleksis Kiven Nummisuutarit (1864) on kaikkien aikojen suosituimpia suomalaisia komedioita. Ensipainoksen jälkeen näytelmästä on tehty kymmenittäin eri laitoksia sekä näyttämö- ja elokuvasovituksia. Nummisuutarien kriittinen editio tuo näytelmän nykylukijalle siinä muodossa kuin Kivi itse sen julkaisi. Edition alussa ja lopussa valotetaan Nummisuutarien aikalaisvastaanottoa ja julkaisuhistoriaa, suhdetta komediaperinteeseen sekä näytelmän vaiheita näyttämöllä ja elokuvassa. Näytelmätekstin alaviitteissä selitetään kielellisiä ja historiallisia piirteitä sekä teoksen yhtymäkohtia muuhun kirjallisuuteen.

  Kivi, Aleksis, 1834-1872 kommentaarit näytelmät kirjallisuudentutkimus näytelmäkirjallisuus vastaanotto 1800-luku esitykset teatteri tulkinta genretutkimus tekstikritiikki traditio kirjallisuus genret kirjallisuudenhistoria suomenkielinen kirjallisuus historia klassikot komediat kosinta

  Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2010 (Vantaa : Hansaprint Direct)
  FIN EISBN:9789522222718

  Kiinnostaisiko myös...