Neliöjuuri

  Neliöjuuri / Frisk Mari

  Vapaus, vanhemmuus ja tasa-arvo - voiko nämä yhdistää? Omaperäisestä perheenperustamisesta kertova esikoisromaani Neliöjuuri tarjoaa räväkkää huumoria, mutta myös syvällisempiä sävyjä.
  Mitä tapahtuu, kun kaksi neljääkymppiä lähestyvää pariskuntaa päättää perustaa perheen yhdessä?
  Identtiset kaksoset Kati Sormunen ja Sonja Tuomainen vauvakuumeilevat tahoillaan. Ajatus suloisesta vauvasta kierremakaronivarpaineen houkuttelee, mutta lapsiperhearjen ristipaineet arveluttavat. Vanhemmuus on suuri tuntematon, josta kaikuvat viestit ovat ristiriitaisia.
  Olisi kätevää, jos tilauksen voisi hoitaa kotiovelle vauva & vaippakassi käteen -periaatteella, mutta koska se ei ole mahdollista, on aika virittää kotikutuinen hedelmöityspaja. Kaksoset ovat tottuneet jakamaan kaiken pienestä pitäen, miksei myös lasta. Mutta onko kaksi paria vanhempia lapsen etu vai samanlainen turhake kuin kesä- ja talviverhot?
  Vauvaprojektin edetessä asiat mutkistuvat. Onko ympäristö - tai edes kukaan vanhemmista - valmis, kun järki, tarpeet, tunteet ja biologia vetävät nelikkoa eri suuntiin?
  Siskosten elämää hämmentää ja selkeyttää salaperäinen sukulainen Alexander Rotekreutz, joka ilmoittaa testamenttaavansa heille hulppean huvilan, yhdellä tiukalla ehdolla.
  Mari Frisk (s.1976) on espoolaistunut toimittaja ja viestinnän ammattilainen. Neliöjuuri on hänen esikoiskirjansa.
  Myllylahti Oy 1.painos
  FIN EISBN:9789523560956