Mies josta tehtiin patsas - Paavo Nurmen ennätykset, maine ja perintö

  Mies josta tehtiin patsas - Paavo Nurmen ennätykset, maine ja perintö / Kalle Virtapohja

  120 vuotta Nurmen syntymästä. Juhlateos, jossa ennenjulkaisematonta aineistoa.
  Paavo Nurmesta tehty patsas juoksee neljässä kaupungissa muistona Juoksijoiden kuninkaasta. Millainen mies Paavo Nurmi oli? Olympiavoittaja ja maailmanennätysten rikkoja. Hymytön vaikenija?
  Paavo Nurmi tähtäsi maailman parhaaksi juoksijaksi. Muut tekivät hänestä kansallissankarin, myytin. Vähäisestä kielitaidostaan huolimatta Paavo Nurmi loi Suomi-kuvaa ulkomailla voimakkaammin kuin tänä päivänä ehkä ymmärretään. Apuna hänellä oli ulkoministeriön konsulaattiverkosto, joka välitti kilpailukutsuja.
  ”Phantom Finn” ehti tehdä monta uraa. Hän oli Suomen Urheiluliiton ensimmäinen kestävyysjuoksuvalmentaja, rakennusurakoitsija ja laivanvarustaja, jonka huumorintajua kuvaa, että hän olisi halunnut antaa omistamalleen rahtialukselle nimeksi ”Konkurssi”. 1960-luvulla Nurmi lahjoitti osan omaisuudestaan nimeään kantavalle säätiölle, joka on erikoistunut sydän- ja verisuonitautien tutkimuksen tukemiseen.

  Nurmi, Paavo. urheilijat kestävyysjuoksu juoksijat liikemiehet valmentajat olympiavoittajat juoksu kilpailut yleisurheilijat kestävyysjuoksijat juoksulajit kestävyyslajit laivanvarustus lahjoitukset suomenruotsalainen viittomakieli ammattiurheilu

  Docendo 1.painos
  FIN EISBN:9789522914248