Mediahistoria : viestinnän merkityksiä ja muodonmuutoksia puheesta bitteihin

  Mediahistoria : viestinnän merkityksiä ja muodonmuutoksia puheesta bitteihin / Jukka Kortti

  Mediahistoria on yleisesitys viestinnän historiasta ja synteesi median roolista historiassa. Teos kertoo valikoidusti median historian pääpiirteet puheen synnystä sosiaaliseen mediaan. Painotus on 1400-luvulla tapahtuneen kirjapainotaidon keksimisen jälkeisessä ajassa. Katsaukset pitävät sisällään tärkeimpien mediateknologioiden historian tiivistetysti kuljettaen erikseen mukana myös huomioita suomalaisen median kehityksestä.
  Teos on kaivattu ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys mediahistoriasta, joka ei oppialana ole kovin vanha kansainvälisestikään. Ensisijaisesti teos palvelee oppimateriaalina historian ja mediatutkimuksen yliopistollisissa opintokokonaisuuksissa, mutta sitä voidaan hyödyntää monen alan tutkimuksessa perusteoksena. Se palvelee kasvavaa monitieteistä tarvetta hahmottaa median merkitystä historiassa.

  media viestintä joukkoviestintä joukkoviestimet viestintätekniikka mediakulttuuri teknologinen kehitys kehitys muutos globalisaatio vaikutukset yhteiskunnalliset vaikutukset historia

  SKS -Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 1.painos
  FIN EISBN:9789522227676

  Kiinnostaisiko myös...